Ο Αλέξης, οι προοδευτικάριοι και το σχέδιο πλημμύρα – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Θα ξεκινήσω σήμερα τις σκέψεις μου με την παρατήρηση πως όταν η Αριστερά κι ο Αλέξης Τσίπρας μιλάνε για δική τους… προοδευτική διακυβέρνηση, πρέπει να ντρέπεται η πρόοδος! Είναι σαν να μιλάνε στον Πειραιά για την παράγκα και να κοιτάνε τους Εθνικούς!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είπε λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας ότι απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, για να δημιουργήσουν  κυβέρνηση ισχυρής, μακράς πνοής και πλατιάς συνεργασίας και ισχυρής απήχησης στην ελληνική κοινωνία, στη βάση ενός προγράμματος το οποίο θα έχει συμφωνηθεί και στο οποίο νομίζω ότι το πρώτο κόμμα θα βάλει τους όρους του! Όπου πρώτο κόμμα θεωρεί ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Όταν αυτό απορρίφθηκε από τους άλλους προοδευτικάριους, οι δικοί του άρχισαν να λένε για κυβέρνηση… ηττημένων! Όταν ούτε αυτό βρήκε ανταπόκριση, είπε ότι μπορεί να φτιάξει μια κυβέρνηση προοδευτικής κυβερνητικής ανοχής!

Πέραν του ότι όταν ακούει κάποιος για κυβέρνηση ανοχής πάει το μυαλό του σε κάτι άλλο  στο οποίο …. μερικοί κάνουν παζάρια του τύπου «Τόσα δίνω πόσα θες», ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει ένα τερατούργημα και τελικά ένα σύστημα διακυβέρνησης που κάλλιστα μπορεί να αποκληθεί … «σύστημα πλημμύρα»! Χώρια που η ιστορία με την… κυβέρνηση ανοχής, αποτελεί την πιο ηττοπαθή που θα μπορούσε να κάνει ποτέ πολιτικός…

Μια θεωρητική συζήτηση σε τσιπουράδικο, την έκανε …. προσωπική και κομματική του επιδίωξη! Είναι απολύτως παράλογο από τη μια  να θέτεις το δίλημμα «Μητσοτάκης ή αλλαγή» και από την άλλη να μιλάς για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής…

Προσέξτε κι αυτό: Πήγε προχθές στο φόρουμ των Δελφών κι είπε πάλι για κυβέρνηση ανοχής, τονίζοντας ότι αν για να γίνει αυτή υπολείπονται 5 – 10 βουλευτές, τότε θα πρέπει  ΚΚΕ και Βαρουφάκης να βάλουν πλάτη, για να μην έρθει ο Μητσοτάκης!

Σκέφτομαι ότι αν το είχε πει αυτό ο Μητσοτάκης, η «Αυγή» κι οι λοιπές …δημοκρατικές δυνάμεις του Τύπου και της τηλεόρασης, θα χαλούσαν τον κόσμο ότι είναι έτοιμος να… εξαγοράσει βουλευτές ή ότι μεθοδεύει …αποστασίες! Τώρα είναι απλώς Παρασκευή…

Είναι ακατανόητη η στρατηγική του Τσίπρα. Αλλάζει μέρα παρά μέρα. Ότι νάναι κι ότι κάτσει. Από τη μια λένε ότι θα είναι πρώτο κόμμα κι από την άλλη … προτείνουν… κυβέρνηση …ανοχής. Τη μια μιλάνε για προοδευτική κυβέρνηση και την άλλη ισχυρίζονται (Πόπη Τσαπανίδου) ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις εκλογές, σημαίνει ότι ο κόσμος έχει παραπλανηθεί από την προπαγάνδα»! Ότι νάνα.

Ταυτοχρόνως, με κουτοπονηριά προετοιμάζουν και την δικαιολογία της ήττας. Τι λένε; Λένε ότι …  «το καθεστώς θα κάνει το παν για να γαντζωθεί στις καρέκλες της εξουσίας και να αποτρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται… Οι προβοκάτσιες, οι εκβιασμοί, οι δωροδοκίες, τα fake news, οι fake δημοσκοπήσεις, οι αποστασίες θα επιστρατευθούν το επόμενο διάστημα από το καθεστώς Μητσοτάκη». Αυτά λένε.

Δηλαδή, αν χάσουν δεν θα φταίει ο Τσίπρας και η ομάδα του, αλλά …. «το καθεστώς» Μητσοτάκη.

Εν κατακλείδι: Η πενία ποσοστών αφυδατώνει καθημερινά ότι σκέφτονται στην Κουμουνδούρου.  Εξαϋλώνει και τις καθημερινές οβιδιακές μεταμορφώσεις,  στρατηγικές και πολιτικά αφηγήματα. Κι όσο οι…. προοδευτικάριοι δεν δείχνουν πρόθυμοι ή «απαιτούν» περισσότερα, δεν υπάρχει προοπτική για τον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος είναι σίγουρο ότι αναζητά νέο σχέδιο κι νέα ευφυολογήματα για ν’ αντικαταστήσει την ….καταρρέουσα στα χαρτιά και στις δηλώσεις …κυβέρνηση ανοχής…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 28 Απριλίου 2023
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής FSB και των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.