Ντοκυμαντέρ – έρευνα: Ο ιός του Δυτικού Νείλου απειλεί τον Δήμο Αλεξάνδρειας. – βίντεο.

Η περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, κατά κύριο λόγο πεδινή, αποτελεί διαχρονικά το “βασίλειο” των κουνουπιών. Σμήνη αυτών των εντόμων συναντάμε τους θερινούς μήνες σε αρδευτικά κανάλια, καλλιέργειες ρυζιού, αλλά κυρίως σε στάσιμα λιμνάζοντα νερά. Επιπλέον, οι κλιματολογικές αλλαγές των τελευταίων ετών, όπου η θερμοκρασία και η υγρασία παρουσιάζουν κατακόρυφη άνοδο, ευνοούν δραστικά την ανάπτυξη και δραστηριότητα των κουνουπιών.

Παρουσίαση: Βασίλης Σιμόπουλος

Μοιραία λοιπόν η περιοχή αποτελεί σημείο υψηλού δείκτη επικινδυνότητας για περεταίρω εξάπλωσης των περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου, της σύγχρονης μολυσματικής μάστιγας που, εάν συνεχιστεί με τον ίδιο αυξητικό ρυθμό, θα καταλήξει σε ολέθρια επιδημία.

Ποιά είναι όμως η κατάσταση και η καθημερινότητα των κατοίκων; Τί λέει για το θέμα η επιστήμη; Ποια τα μέτρα αντιμετώπισης των κουνουπιών που έχουν ληφθεί από τον Δήμο Αλεξάνδρειας; Όλα αυτά σε συνάρτηση με το γεγονός ότι και στην περιοχή μας ο ιός έχει πλέον κάνει την εμφάνισή του με τρία επισήμως καταγραφόμενα κρούσματα, αποτελούν σοβαρά ερωτήματα που χρήζουν υπεύθυνων απαντήσεων.

Ο κίνδυνος πλέον είναι μπροστά μας και ήδη μας απειλεί…

Πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα που αντιστοιχούν στον καθένα ατομικά και σε όλους μας συλλογικά, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον παθολόγο ιατρό κ. Κλήμη Σιδηρόπουλο και τον αντιδήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Σωτήρη Τόκα, για την ενημέρωση που μας παρείχαν επί του θέματος.

Δείτε το ντοκυμαντέρ-έρευνα του emvolos.gr στο βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΜελίκη: Ψεκασμοί απόψε τα μεσάνυχτα στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών
Επόμενο άρθροΔόξα Λιανοβεργίου: Αγιασμός για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. – βίντεο – φωτο – δηλώσεις