Νόμος σε πορεία τάξης και ορθολογισμού – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις νομίζω ότι είναι μια ευθεία αντιπαράθεση της σκεπτόμενης και παραγωγικής κοινωνίας  με την Αριστερά γενικά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που χωρίς επαναστατική γυμναστική δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Άλλωστε, πέραν του ότι ιδεολογικά «ζουν» σε περασμένο αιώνα, συμπεριφέρονται με κώδικες προδικτατορικούς ή έστω των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε γίνει επανειλημμένως μάρτυρες μειοψηφιών 50-100- 500 ατόμων να κλείνουν δρόμους και να προκαλούν εμφράγματα στη ζωή της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Κι αν αναλογιστούμε ότι οι στατιστικές αναφέρουν ότι στην ελληνική πρωτεύουσα γίνονται κατά ΜΟ ημερησίως δυο δημόσιες συναθροίσεις, συνειδητοποιούμε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Πρέπει να πούμε/υπερτονίσουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα το αυτονόητο δεν είναι αυτονόητο. Εξ ου και οι έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Ραγκούση αναφέρθηκε σε νόμο που θυμίζει …χούντα ενώ το ΚΚΕ δια του «Ριζοσπάστη» και λοιπών απολιθωμάτων του σταλινισμού έχει σηκώσει ψηλά το σφυροδρέπανο της επανάστασης!

Εκεί λοιπόν είναι το ζήτημα. Στη σύγκρουση των αστικών δυνάμεων με την οπισθοδρομική Αριστερά.

Προσέξτε: Το ΚΚΕ, ετοιμάζεται να δηλώνει υπεύθυνο των διαδηλώσεων (όπως θα απαιτεί ο νόμος) τον… Κουτσούμπα! Τα δε στελέχη του διαρρέουν ότι «όποιος θέλει ας πάει να τον πιάσει»! Δηλαδή το ΚΚΕ ετοιμάζεται συνειδητά να παραβιάζει τον νόμο για να γίνεται κόλαση η Αθήνα ή άλλες πόλεις. Θα βάζει τον στρατό του να κλείνει δρόμους και να προκαλεί. Κι η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα: Τους αφήνω και ουσιαστικά καταργείται ο νόμος που έφτιαξα ή τον εφαρμόζω και να γίνεται κόλαση;

Πρέπει να πούμε και κάτι ακόμη. Η Αριστερά μιλάει για καταπάτηση συνταγματικών και πολιτικών ελευθεριών! Μα λέει ανοησίες αφού υπάρχουν και τα δικαιώματα των υπολοίπων που καταπατά η διαδήλωση εκείνων που υπερασπίζονται τη φωνή του κορμοράνου… Ούτε κερδίζεται κάποιο αίτημα όταν μια ομάδα –ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων- κλείνει τη Βασιλίσσης Σοφίας ή την Αμαλίας ή τη Σταδίου… Απλά ταλαιπωρείται και βλαστημάει ακόμη κι εκείνος που βρίσκεται στην … Κηφισίας ή στην Αγία Παρασκευή…

Το νομοσχέδιο είναι σωστό και μάλιστα άργησε. Με το νομοσχέδιο δίνεται χώρος σε κάθε διαμαρτυρόμενο ανάλογος του όγκου συμμετοχής. Τώρα, μάλιστα, με τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας, μπορεί ο οιοσδήποτε να διαδηλώνει εκεί και να μη καταλύει τη λειτουργία της πόλης και της οικονομίας της.

Αυτό είναι σεβασμός προς τον συμπολίτη. Διαφορετικά οτιδήποτε άλλο αποτελεί ύβρη.

Να πούμε κάτι ακόμη: Με το νομοσχέδιο ανατίθενται καθήκοντα περιφρούρησης στους διοργανωτές της πορείας/διαδήλωσης. Μπορεί να υπάρχει και ζήτημα αποζημίωσης από τυχόν φθορές που θα προκαλέσουν ανεξέλεγκτοι μπάχαλοι που θα διεισδύσουν. Ας μην επιτρέψουν οι διοργανωτές, λοιπόν, να διεισδύσουν μπάχαλοι…

Για να τελειώνουμε λοιπόν. Οι εικόνες των 50- 200-500 ατόμων που κλείνουν δρόμους αποτελούν πολιτικό πρωτογονισμό! Ο νέος νόμος συμβαδίζει απολύτως με μια οργανωμένη και ορθολογική κοινωνία σ’ ένα σύγχρονο κράτος… Ο δε Μητσοτάκης τον είχε υποσχεθεί προεκλογικά κι αυτή η εξαγγελία του ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της κοινωνίας που δημιούργησε τούτη την κυβέρνηση.