Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Α΄ Θεσσαλονίκης

   Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Α΄ Θεσσαλονίκης

  συνάντηση με τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στην συνάντηση συμμετείχαν  ο Γραμματέας της ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης και η υπεύθυνη της ΝΕ για την Υγεία και Πρόνοια Ελένη Χριστιά.

        Κατά την επίσκεψη ενημερωθήκαν από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων , για το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της Ψυχικής Υγείας που ετοιμάζει η Κυβέρνηση  και που αφορά όλες τις Ψυχιατρικές Κλινικές που λειτουργούν στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, σε κρατικούς φορείς  Ψυχικής Υγείας   καθώς και  στην συγχώνευση όλων των Οργανισμών  και  φορέων  που ασχολούνται με τις εξαρτήσεις ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΙΑΝΟΣ ΨΝΘ, ΑΡΓΩ ΨΝΘ, 18ΑΝΩ ΨΝΑ , ΜΕΘΕΞΙΣ ΨΝΘ.

       Το  συγκεκριμένο  σχέδιο νόμου  αφήνει πολλά κενά και σκοτεινά σημεία  έτσι ώστε να καθίσταται αδύνατο να   κατανοήσουμε όλοι μας και ειδικότερα  οι λειτουργοί της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων , τους στόχους και τον απώτερο σκοπό της Κυβέρνησης. Αναφέρεται σε ένα τεράστιο γραφειοκρατικό  μοντέλο χωρίς ενσυναίσθηση ,  που διοικείται από επιτροπές  και   αποτελεί  μια κινούμενη βόμβα στα θεμέλια  του έργου των φορέων  ψυχικής υγείας   και απεξάρτησης.

   Σύμφωνα με το  σχέδιο νόμου,   το Υπουργείο Υγείας, μεταβιβάζει  έντεχνα  τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και της Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων   σε ιδιώτες , ΜΚΟ και ΑΜΚΕ που έχουν υποκαταστήσει το κράτος και τις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας τις ανάγκες της κοινωνίας ,την παντελή έλλειψη και  πλημμελή  παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες της χώρας τόσο στον τομέα Υγείας  όσο και στην Κοινωνική Πολιτική.

       Η προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης αφορά  πρωτίστως  τους ασθενείς και τους ωφελούμενους  καθώς και την αμφίβολη και δίχως σαφές θεραπευτικό πλαίσιο,  μετέπειτα πορεία τους.

    Το  ΠΑΣΟΚ  στηρίζει  με τις θέσεις του  ένα  Εθνικό Σύστημα Υγείας που  μπορεί να  προσφέρει ποιοτικές  και δωρεάν  υπηρεσίες Υγείας ,ως δημόσιο αγαθό, προς όλους τους πολίτες  χωρίς εξαιρέσεις

  Η  Κυβέρνηση του  κ. Μητσοτάκη για πολλοστή φορά αποδεικνύει  ότι ουδεμία σχέση έχει ούτε επιθυμεί να έχει με τις ρεαλιστικές ανάγκες της κοινωνίας. Ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος  των ολίγων αδιαφορώντας για τις κοινωνικές δομές Πρόνοιας και δημιουργώντας τεχνικά διλλήματα στην Κοινωνία.

   . Η Ψυχική Υγεία αφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Η ποιότητα ζωής των ψυχικά ασθενών, των χρηστών ουσιών και των οικογενειών τους καθώς και η απρόσκοπτη  παροχή υπηρεσιών των λειτουργών Ψυχικής Υγείας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων  αποτελεί  προτεραιότητά μας .

                                 Ο  Γραμματέας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης

                                                             ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗΣ

  Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Βουλευτή Σερρών Κωνσταντίνου Μπούμπα για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  Επόμενο άρθροΑ. Τζιτζικώστας: Τέσσερις βασικοί άξονες για σύγχρονες, ισχυρές Περιφέρειες στη νέα εποχή