Νίκος Τουλίκας, ένας γνήσιος αγωνιστής ..παντός καιρού

Έχει νοητική υστέρηση και αυτισμό, είναι αθλητής του Αθλητικού Σωματείου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας “ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ”. Η αναπηρία του δεν στάθηκε εμπόδιο για να διαπρέψει αγωνιστικά.

Ασχολείται με τον αθλητισμό και με τους δρόμους αντοχής από το 2015 μέχρι και σήμερα, έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες διακρίσεις στην κατηγορία του αναλογικά με τα χρόνια που κάνει πρωταθλητισμό.
Μετά και την τελευταία επιτυχία του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ στα 10 χλμ συνεχίζει την προετοιμασία του ασταμάτητα, έχοντας δίπλα του τον καταξιωμένο προπονητή στίβου κ. Αντώνη Στόικο και την ομάδα του. Το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου συμμετείχε στον αγώνα δρόμου “Ioannina Lake Run” στα Γιάννενα, όπου αγωνίστηκε στα 5 χλμ και στα 10 χλμ.

Ο Νικόλας μας έχει αποδείξει πως τα εμπόδια είναι για να τα ξεπερνάμε και ότι τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς! Έχει θέληση, έχει πείσμα, έχει υπομονή και προσπαθεί να σταθεί ισάξια στην κάθε γραμμή εκκίνησης δίπλα σε πολύ γρήγορους αθλητές δρόμων αντοχής, με τον δικό του πάντα τρόπο.

Δίπλα του πάντα οι ακούραστοι γονείς του οι οποίοι τον στηρίζουν με κάθε τρόπο ώστε να είναι ενεργό μέλος αυτής της κοινωνίας, αποδεκτός και ανταγωνιστικός, να μπορεί να αισθάνεται ότι και ο ίδιος μπορεί να τα καταφέρει.

Στις συνημμένες φωτογραφίες ο Νίκος Τουλίκας σε στιγμές χαράς λόγω των πολλών προσωπικών του διακρίσεων. Ένα μεγάλο μπράβο στο “λιοντάρι” της Αλεξάνδρειας!
Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Νίκου Ανδρουλάκη, πρόεδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αύριο Τετάρτη 21/9/2022
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ερωτήματα γύρω από την υπηρεσία του Προσωπικού Βοηθού