Νίκος Ανδρουλάκης: Εισαγωγική τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Προεδρείου των S&D

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να προστατεύσει αποτελεσματικά τους πολίτες καθώς και την αποτυχία του επιτελικού κράτους όπως ονομάζει ο Πρωθυπουργός τον τρόπο διοίκησης της χώρας.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία προοδευτική πολιτική εναλλακτική, που θα δώσει προοπτική στη νέα γενιά για μία κοινωνικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Σήμερα, οι εργασίες ξεκίνησαν με μία συζήτηση για τη δίκαιη μετάβαση και την ενεργειακή φτώχεια. Επισκεφθήκαμε επίσης τη Μέλισσα, ένα κέντρο το οποίο βοηθάει άμεσα και αποτελεσματικά γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες να ενσωματωθούν αλλά και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους.

Τώρα στο Προεδρείο θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Θα ξεκινήσουμε με τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας που θα αποκλιμακώσουν το κόστος ζωής που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των πολύ υψηλών ενοικίων καθώς και την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο ευάλωτους.

Προηγούμενο άρθροΑρχιερατική Θεία Λειτουργία επ’ ευκαιρία της δωρεάς των κοιμητηρίων Αγ. Παρασκευής στις 12-3-2023
Επόμενο άρθροΑπό το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τις αποσπάσεις υπαλλήλων