Το νερό μπήκε στο «αυλάκι» για τη Διεπαγγελματική Φέτας- Γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη.

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Το παρόν έδωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, στην εκδήλωση για τη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), στο πλαίσιο της Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΒΓΑΠ, ο κύριος Χρήστος Αποστολόπουλος και ο Ομότιμος Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, ο επονομαζόμενος και ως «πατέρας της φέτας».

Στη συνάντηση αυτή ορίστηκε μια 5μελής επιτροπή, η οποία θα συντονίσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση της Διεπαγγελματικής της Φέτας, μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα.

Χαιρετισμούς απεύθυνε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κύριος Καρχιμάνης Αλέξανδρος, ο Βουλευτής κύριος Γιώργος Κασαπίδης από την Νέα Δημοκρατία και ο βουλευτής Ιωαννίνων κύριος Γιάννης Καραγιάννης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραγιάννης αφού χαιρέτησε την προσπάθεια της ίδρυσης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της φέτας – στα πρότυπα της ιταλικής παρμεζάνας και του γαλλικού ροκφόρ – την οποία χαρακτήρισε και ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα που θα κληθεί να εποπτεύσει την παραγωγή του προϊόντος, να το προστατεύσει από τις απομιμήσεις, και να φροντίσει για την προώθηση και την προβολή του στη διεθνή αγορά.

Παράλληλα επισήμανε ότι η καθυστέρηση της ίδρυσης της Διεπαγγελματικής, κόστισε πολλά στο εθνικό μας προϊόν, τόσο στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες, όσο και στην ανεξέλεγκτη χρήση του ονόματος φέτα από παντός τύπου λευκά τυριά και εταιρείες στη διεθνή αγορά.