Νεόκαστρο Ημαθίας: Άναμμα των κέδρων και το εντυπωσιακό κάψιμο του Καρνάβαλου. – Βίντεο – φωτό

Στο γραφικό χωριό του Νεοκάστρου Μελίκης και στα πλαίσια του εορτασμού του καρναβαλιού, τελέστηκε φέτος και έπειτα από τρίχρονη απουσία, το μοναδικό έθιμο του ανάμματος των κέδρων και το συμβολικό κάψιμο του Καρνάβαλου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Πρόκειται για ένα τοπικό έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο το βράδυ της Παραμονής της Καθαροδευτέρας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Νεοκάστρου, με τη συμμετοχή ολόκληρου του χωριού αλλά και αρκετού ακόμη κόσμου στην πλατεία του χωριού.

Τα κέδρα μαζεύονται από τους νέους του χωριού και στήνονται σε σωρό, όπου επάνω τους τοποθετείται «το κακό» που πρέπει να εξορκιστεί ενόψει της νέας χρονιάς, το ανδρείκελο του Καρνάβαλου.

Δια χειρός του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη  η φωτιά άναψε, δίνοντας έτσι το έναυσμα για το ξεκίνημα των παραδοσιακών ρουμλουκιώτικων και βλάχικων χορών, με τη συμμετοχή όλου του κόσμου που διασκέδασε με την ψυχή του και γεύτηκε τα εδέσματα του πλούσιου μπουφέ.

Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Δελιόπουλος και Κώστας Βενιόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Η Ουάσινγκτον προειδοποιεί το Πεκίνο για την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Μόσχα
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου – Σημαντικά γεγονότα