Νεοχώρι Ημαθίας – Η Όλγα Σβώλου φτιάχνει μάσκες υγείας: “Βοηθάμε αυτούς που αγαπάμε!” – βίντεο – φωτο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Τα “χρυσά” χέρια της Όλγας Σβώλου μέσα από τις εξαιρετικές παραδοσιακές φορεσιές που ράβει στο εργαστήρι της, είναι πλέον ξακουστά σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Πώς περνάει όμως σήμερα η ίδια εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού; Συνεχίζει να δημιουργεί; Και αν ναι, ίσως κατιτίς διαφορετικό;

Η αλήθεια είναι, ότι η δραστήρια Όλγα τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί -πάντα μέσα από το μεράκι της, το ράψιμο- σε μία αξιέπαινη, κοινωνικής απήχησης προσπάθεια. Με δικά της υλικά και μέσα, αλλά πάνω από όλα με σημαία της την αγάπη για τον συνάνθρωπο, παρασκευάζει υγειονομικές μάσκες, που διαθέτει αφιλοκερδώς στον κόσμο. Ήδη ο αριθμός των χειροποίητων μασκών που έχει διαθέσει τις τελευταίες ημέρες ξεπερνάει τις 350. Ο Έμβολος για μία ακόμη φορά επισκέφθηκε το εργαστήρι της Όλγας Σβώλου στο Νεοχώρι και κατέγραψε από κοντά τη φιλότιμη προσπάθειά της. Τούτη τη φορά, δημιουργεί όχι μόνο έργα τέχνης όπως γνωρίζουμε όλοι, αλλά έργα ζωής. Η χρυσοχέρα Όλγα αποδεικνύει περίτρανα πλέον, ότι εκτός από το χαρισματικό της ταλέντο έχει και χρυσή καρδιά! Το απόφθεγμά της σε συνάρτηση με τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η ανθρωπότητα:

“Μένουμε σπίτι και βοηθάμε αυτούς που αγαπάμε!”

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες: