Νέες βραβεύσεις για τα προϊόντα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών

Σε δύο σημαντικούς διαγωνισμούς τροφίμων συμμετείχε πρόσφατα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Έλαβε μέρος με 14 συνολικά προϊόντα, τα οποία βραβεύτηκαν στο σύνολό τους!

Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν ο Mediterranean Taste Awards 2021 (MTA 2021), όπου συμμετείχε με έξι προϊόντα, τα οποία έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν 

Κατηγορία 

Διάκριση 

Γλυκό του κουταλιού Πλευρώτους 

MTA Packaging & Design Awards 2021 

Platinum 

Λικέρ από άγριο μανιτάρι Κανθαρίσκος

MTA Packaging & Design Awards 2021

Gold

Μέλι βελανιδιάς με Γανόδερμα

MTA Innovation Awards 2021

Gold

Ριζότο με άγρια τρούφα

MTA Excellent Taste Awards 2021

Gold

Αγαρικό σε λάδι

MTA Excellent Taste Awards 2021

Gold

Καπνιστό Πορτομπέλο σε λάδι

MTA Excellent Taste Awards 2021

Silver

 

Η δεύτερη συμμετοχή, αφορούσε τον διαγωνισμό Olymp Awards, στον οποίο έλαβε μέρος με οκτώ προϊόντα, αποσπώντας τις εξής διακρίσεις:

Προϊόν 

Κατηγορία 

Διάκριση 

Μανιταρόσουπα

Olymp Awards – Tasting awards

Gold

Χυλοπίτες με Goji berry, Βωλίτη και λαχανικά

Olymp Awards – Tasting awards

Gold

Μανιταροπίλαφο

Olymp Awards – Tasting awards

Silver

Πλιγούρι με μανιτάρι

Olymp Awards – Tasting awards

Bronze

Λιγκουίνι με μαύρη τρούφα

Olymp Awards – Packaging awards – Total image 

Silver

Λεντινούλα σε λάδι

Olymp Awards – Packaging awards – Total image 

Bronze

Γλυκό του κουταλιού Κανθαρίσκος

Olymp Awards – Packaging awards – Total image 

Bronze

Σοκολάτα Υγείας με Μαύρη Τρούφα, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και Θυμάρι

Olymp Awards – Packaging awards – label 

Bronze

 

Οι βραβεύσεις αυτές, αποτελούν συνέχεια και άλλων διακρίσεων των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου, το οποίο, να σημειώσουμε εδώ, έχει δημιουργήσει περίπου 70 (!) διαφορετικά προϊόντα μανιταριών και τρούφας.  

Όλα τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί με τη συμβολή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, γεγονός που αποτελεί μία επιπλέον πιστοποίηση της ποιότητας και του γευστικού τους χαρακτήρα.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Διευθυντής του Μουσείου, κ. Νίκος Πάλλας: «Η συνεχής δημιουργία νέων προϊόντων μανιταριών, καθώς και οι διακρίσεις που λαμβάνουν, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ανάδειξης των μανιταριών, ως σημαντικό στοιχείο υγιεινής διατροφής, γεγονός άλλωστε που αποτελεί βασικό στόχο του Μουσείου μας.»

 

Προηγούμενο άρθροΕργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από την Π.Κ.Μ.
Επόμενο άρθροΑπόστολος Βεσυρόπουλος : « Ενισχύεται η επιχειρησιακή δράση κατά του λαθρεμπορίου με νέο εξoπλισμό που παραδόθηκε από την BAT Hellas στο Σ.Ε.Κ.»