Ναζιστές και βουλή – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τις δημοσκοπήσεις θα διαπιστώσει έντονη κινητικότητα πέριξ του μορφώματος που έχει δημιουργήσει ο κατάδικος Κασιδιάρης. Μάλιστα, οι αναγωγές καταδεικνύουν ότι δεν αποκλείεται να εισέλθει στη Βουλή.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι σημείο των καιρών; Ίσως! Άλλωστε στην Ευρώπη είναι ορατή η άνοδος ακροδεξιών δυνάμεων , με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία και Πολωνία. Ακροδεξιά με  αντισυστημικά χαρακτηριστικά κι άνθρωποι με οργή απέναντι στη δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Στη χώρα μας, αν επανέλθει στο προσκήνιο η « Χρυσή Αυγή»  με άλλο όνομα και προσωπείο, ασφαλώς δεν θα είναι καλό νέο για τον τόπο.  Διάβαζα μια πρόσφατη έρευνα της Opinion και την ανάλυση του διευθυντή των ερευνών της, Ζαχαρία Ζούπη,  όπου εμφανίζει στο μόρφωμα Κασιδιάρη ποσοστά  2,3 % -2,5% επί των εγκύρων. Δηλαδή, ο μέγας  κίνδυνος είναι ν’ αποσπάσει ποσοστό  της τάξης του 10% από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων και να μπει  στη Βουλή!

Ας μη ξεχνάμε κι αυτό:  Το 2019 η Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι είχαν αποκαλυφτεί πλήρως τα εγκλήματά της αλλά και τα ναζιστικά χαρακτηριστικά της , κατάφερε και συγκέντρωσε 2,93% κι έμεινε εκτός βουλής για μια χούφτα ψήφους. Άρα, υπάρχει αυτή η μικρή μαγιά, όπως άλλωστε φαίνεται και από τα λογής λογής περιστατικά βίας σε σχολεία και γήπεδα (ειδικά στη Θεσσαλονίκη)  ή με μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ ή μη αρεστές στους ναζιστές κοινωνικές ομάδες.

Ας μη ξεχνάμε και κάτι ακόμη: Ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης διαθέτει μια πρωτοφανή άνεση να …τιτιβίζει όποτε θέλει μέσα από το κελί του και ν’ ασκεί προπαγάνδα.  Μπορεί ένας κατάδικος να διαθέτει τα μέσα να το πράττει αυτό; Μπορεί να διαθέτει υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα που απαιτούνται; Πώς του επιτρέπεται; Ας το δουν αυτό εκεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε λίγο ετοιμάζονται να στήσουν ολόκληρη εκδήλωση για να παρουσιάσουν το βιβλίο του Κασιδιάρη με τίτλο  «Το δόγμα των 7 θαλασσών» και προαναγγέλλουν ότι θα μιλήσουν γι αυτό υψηλόβαθμοι αξιωματικοί και νομικοί που αμφισβητούν τους νόμους με τους οποίους καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης.  Μια εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη κι αναβλήθηκε γα να προετοιμαστεί καλύτερα.

Ας τα δούμε αυτά προσεκτικά κι  ας προβληματιστούμε …

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΣχετικά ζεστός ο φετινός Νοέμβριος, με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα κεντρικά και βόρεια
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.