ΝΑΤΟ: Γενς Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα  είναι έτοιμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία -Την Τρίτη η υπογραφή του πρωτοκόλου εισδοχής της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να προσφέρει πλοία για να συμβάλει στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που τελούν υπό ρωσικό αποκλεισμό, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Μαδρίτη.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη θα διαθέσει πλοία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι το πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί την Τρίτη.

Στη συνέχεια το πρωτόκολλο εισδοχής θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των 30 χωρών μελών της Συμμαχίας, ώστε να επιτραπεί στις δύο χώρες να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και να διέπονται από την ρήτρα της συλλογικής άμυνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤεχνολογία: “Απογειώθηκε” πια η χρήση του διαδικτύου στους Έλληνες άνω των 55 ετών, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari
Επόμενο άρθροΝΑΤΟ-Σύνοδος κορυφής: Τζο Μπάιντεν: Η Συμμαχία θα υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους