Ν. Παναγιωτόπουλος: Πρωταρχικός στόχος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το 2022 η βελτίωση της καθημερινότητας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους

Τη διαβεβαίωση ότι στο νέο έτος η ανάληψη δράσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους θα αποτελεί πρωταρχικό στόχο τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας, προκειμένου απερίσπαστα να επιτελεί στο ακέραιο την αποστολή του, παρείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με την ημερήσια διαταγή του για το νέο έτος 2022.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τη νέα χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα συνεχίσουν να είναι ετοιμοπόλεμες, αξιόμαχες και να εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση ισχυρό αποτρεπτικό στίγμα υπερασπιζόμενες την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ως στόχους για το 2022 ο κ. Παναγιωτόπουλος έθεσε:

– Τη συνέχιση του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα από την υποστήριξη και αναβάθμιση των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων αλλά και από την πρόσκτηση νέων, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δραστηριότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

– Την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, επενδύοντας στις σύγχρονες μορφές εκπαίδευσης όλου του προσωπικού.

– Την περαιτέρω ενίσχυση του πλέγματος συμμαχιών μας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο με κράτη του ευρύτερου γεωπολιτικού περιβάλλοντός μας, αναβαθμίζοντας το σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας.

– Τη συνέχιση της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνία και με μέσα και προσωπικό, όταν και όπου οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Όσον αφορά στο 2021 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι:

– Το προηγούμενο έτος ενεργώντας μέσα στο πολυσύνθετο γεωπολιτικό περιφερειακό μας περιβάλλον, όπου διακυβεύονται μείζονα εθνικά συμφέροντα και υφίστανται πολυσύνθετες προκλήσεις και απειλές πετύχαμε τη διαφύλαξη της ασφάλειας και τη σταθερότητας της περιοχής μας.

– Βασιζόμενοι στην αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες αποτελούν το ξίφος της Ελλάδας, εργαστήκαμε για την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ικανότητας και για τη θωράκιση της χώρας μας μέσω υλοποίησης στοχευμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, επαυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες,

– Μετά από πολλά χρόνια, ενισχύθηκε το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αποτελεί τον βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος μας. Υλοποιήθηκαν προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών, Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης και στους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων στις Παραγωγικές Σχολές.

– Οικοδομήθηκαν Συμμαχίες σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, όπως οι υπογραφείσες συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Γαλλία, με τις οποίες ανυψώσαμε το διεθνές κύρος της Χώρας, καθιστώντας την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ασταθή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ευρύτερα.

– Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν όπου και όταν αυτό απαιτήθηκε, σε όλη την επικράτεια, σε τομείς όπως, η υγεία, η έρευνα και η διάσωση, οι αεροδιακομιδές, η κατασκευή έργων κοινής ωφέλειας καθώς και η συνδρομή στην αντιμετώπιση εκτεταμένων φυσικών καταστροφών ενώ χαρακτήρισε καταλυτική τη συμμετοχή του υγειονομικού προσωπικού των ΕΔ στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της υγειονομικής κρίσης που προήλθε από την COVID-19.

«Το 2021, αποτέλεσε έτος ορόσημο για την Ελλάδα, λόγω της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της επανάστασης του 1821 και σημείο αναφοράς του Ελληνισμού παγκοσμίως, επαληθεύοντας και αναδεικνύοντας περαιτέρω την ιστορικότητα της αδιάρρηκτης σχέσης του με την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις αρχές του δικαίου», σχολίασε περαιτέρω.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ.Παναγιωτόπουλος προέτρεψε:

– Τη νέα χρονιά να συνεχίσετε να προσέχετε την υγεία σας και των οικογενειών σας τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19, γιατί καθένας από εσάς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

– Να θέσετε υψηλούς στόχους για την επόμενη χρονιά τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, αναλογιζόμενοι τα λόγια του Αριστοτέλη ότι ”Δεν είσαι ποτέ μεγάλος για να θέσεις ένα νέο στόχο ή να κάνεις ένα νέο όνειρο”.

«Εύχομαι το έτος 2022 με τη βοήθεια της Παναγίας, να αποτελέσει ένα έτος ειρήνης, σταθερότητας, ανάπτυξης, προσωπικής επιτυχίας και οικογενειακής ευτυχίας για όλους» κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Η λίρα οδεύει προς τη χειρότερη χρονιά της στις δύο δεκαετίες διακυβέρνησης του Ερντογάν
Επόμενο άρθροΣημεία δωρεάν ελέγxου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, 2 Ιανουαρίου