Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ : Η παραδοξολογία της αντιπολίτευσης – Απάντηση στον κ. Τσαβδαρίδη

Οι επίδοξοι πολιτευτές της ΝΔ έχουν πάθει συλλογική παράκρουση ή  βρίσκονται στα πρόθυρα αντιπολιτευτικού αμόκ;

Δεν θυμούνται, δεν ξέρουν τίποτα, δεν ζούσαν εδώ, δεν κυβερνούσαν. Γι΄αυτό ίσως δεν παίρνουν και την πολιτική ευθύνη για τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα που έχουν κάνει και έφεραν την χώρα στην εξαθλίωση, στη χρεωκοπία, στην μερική άρση της εθνικής ανεξαρτησίας. Δυστυχώς πρέπει να απαντάμε σε πολιτικούς  που δεν έχουν ίχνος ντροπής, αλλά το μόνο που ξέρουν είναι να διασπείρουν ψέμα και λάσπη διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με μόνο κίνητρο να πάρουν την καρέκλα της εξουσίας, για να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Σε “πολιτικούς΄΄ που δεν  είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος αλλά πρωτεργάτες του, άρα και επικίνδυνοι για την ελληνική κοινωνία.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ με την τοποθέτησή του στον τοπικό τύπο, επιχείρησε το άσπρο να το κάνει μαύρο. Η πολιτική αγυρτεία έχει και τα όρια της  και θα πρέπει τέτοια κείμενα να μην μένουν αναπάντητα. Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε το δόγματος “Να δεις στο τέλος θα μας πουν και μ…….  ΄΄. Το ψέμα θα αποκαλύπτεται. Τι μας είπε  ο ψυχοπονιάρης κ. Τσαβδαρίδης;

Οι Έλληνες χρωστούν  101,5 δις στο δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Το 2014 ήταν το ποσό στα 85 δις. Αυξήθηκε  16,5 δις την τριετία 2015-18. Ποιο είναι μεγαλύτερο το 85 ή το 16,5;

Αυξήθηκαν λέει οι ασφαλιστικές εισφορές. Εδώ γελά κάθε πικραμένος. Το 80% των ασφαλισμένων είδαν από τα 400 ευρώ και 450 ευρώ το μήνα που είχαν ασφαλιστικές εισφορές να πέφτει στα 168 ευρώ/μήνα και σήμερα να πέφτει ακόμη περισσότερο από το 20% στο 13%. Τώρα πως η μείωση έγινε αύξηση δεν μπορούμε να το ερμηνεύσουμε λογικά, πάντως δηλώνει ότι στα μαθηματικά ή  δεν είχε και τους καλύτερους καθηγητές ή αυτός δεν τα έπαιρνε.

Μας είπε ότι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ από το ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερή. Ποιος το εφεύρε τον ΕΝΦΙΑ;  Ο Τσίπρας ή ο Βενιζέλος επί κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ. Μετά από 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ τον μειώνει στο  30% το 2019. Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης ; Τη μείωση την καταλαβαίνει σαν σταθερή επιβολή;

Αύξησε το ΦΠΑ ο ΣΥΡΙΖΑ. Για να δούμε . Ο ΦΠΑ το 2009 ήταν 19%, την περίοδο από το 2009 έως 9/2011  έφθασε 23% (4 μονάδες πάνω) και ο ΣΥΡΙΖΑ τον 7/2016 τον ανέβασε στο 24%. Ποιος έκανε την μεγαλύτερη αύξηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Εκτός και αν καταλαβαίνει ανάποδα τα πράγματα το μεγαλύτερο το κάνει μικρότερο.

Αύξηση του φόρου εισοδήματος. Ποιος τον έκανε 26% το 2015 η σημερινή κυβέρνηση ή η κυβέρνηση Σαμαρά;

Αυξήσεις στα καύσιμα.  Επί κυβέρνησης  Σαμαρά το πετρέλαιο είχε ή δεν είχε 1,45 με 1,50 το λίτρο  και πάνω  (ο ειδικός φόρος  καυσίμων παραμένει σταθερός χρόνια) και με το ποσό ελάφρυνσης (0,35) πήγαινε στο 1,20 ευρώ /λίτρο. Χώρια που χάθηκαν έσοδα 700 εκ. ευρώ γιατί ο κόσμος στράφηκε σε άλλες πηγές θερμότητας. Φυσικά γι΄αυτό  δεν μιλά κανείς και δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη. Σήμερα και παρ΄όλη την αύξηση της διεθνούς τιμής είναι στο 1,10 και πέρσι στο 0,90 χωρίς την ελάφρυνση του 0,25. Πότε πλήρωνε πιο πολύ ο Έλληνας πολίτης; Επί ΣΥΡΙΖΑ;

Θυμίστε και εμάς κάποια επένδυση από τα 37 δις που έγιναν; Εμείς δεν θυμόμαστε κάποια αξιόλογη όχι γιατί δεν έχουμε καλή μνήμη αλλά γιατί δεν έγιναν. Εκτός αν εννοείται τις προσωπικές επενδύσεις κάποιων στελεχών της ΝΔ όπως η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Siemens, το C4I. τiς offshore της Μαρέβας κλπ.. Ναι τέτοια επενδυτικά σχέδια υπήρξαν πολλά και σε πολύ μεγαλύτερο ποσό των 37 δις.

Το πρόβλημα με τον κ. Τσαβδαρίδη  είναι ότι δεν βλέπει, δεν ακούει αλλά μιλά. Αναρωτιέται που είναι τα σχολικά γεύματα, η προσχολική εκπαίδευση. η επιδότηση ενοικίου κλπ. Τώρα αν εθελοτυφλεί σκοπίμως δεν πάει να πει ότι όλα αυτά δεν είναι μια πραγματικότητα. Δεν μας απασχολεί το γεγονός ότι δεν τα βλέπει, λίγο το κακό. Ας ψάξει χωρίς τις κομματικές του παρωπίδες και θα τα δει. Μας ικανοποιεί όμως το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες με πραγματική ανάγκη απολαμβάνουν αυτή την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και δεν ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και δεν λιποθυμούν από την πείνα μαθητές στα σχολεία τους.

Αφήνουμε τελευταίο το πιο ωραίο. Λέει ότι κόπηκαν 21 φορές  οι συντάξεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Να τον ενημερώσουμε ότι  δεν έγιναν ποτέ 21 περικοπές στις συντάξεις , ήταν 11 και αυτές όλες από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμα και Σαμαρά. Ξεπέρασε και τον Πινόκιο. Ας υποβάλουμε και μια απλή ερώτηση. Ποια κυβέρνηση “κούρεψε΄΄ τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με τον PSI και τα άφησε χωρίς σεντς; Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν. Βενιζέλο τον έλεγαν με πρωθυπουργό τον Σαμαρά.

Τώρα προς κάθε ενδιαφερόμενο πολιτευτή της ΝΔ. Αν νομίζετε ότι με τέτοιες τοποθετήσεις του ψεύδους κάνετε αντιπολίτευση, είστε μακράν γελασμένοι. Στο τέλος θα σας ευχαριστήσουμε για την βοήθεια σας στην νέα  εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν απογοητευτήκατε από το πρόεδρο σας και δεν θέλετε να τον δείτε πρωθυπουργό  Αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, σταματήστε να αυτοεξευτελίζεστε. Μπορείτε όμως να μετράτε τις μέρες της νέας τετραετίας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

                                            Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Διαμαρτυρία αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη για τον αποκλεισμό περιοχών της Ημαθίας από το χάρτη των μειονεκτικών περιοχών.
Επόμενο άρθροΠολιτική με άλλες προτεραιότητες – Γράφει ο Στέργιος Μουρτζίλας