Ν. Ανδρουλάκης και Ε. Λιακούλη με πλημμυρόπληκτους Βλοχού Καρδίτσας: «Ξεχασμένη οριστικά η πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία»

Την πενταμελή αντιπροσωπεία πλημμυροπαθών κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας συνάντησαν στη Βουλή από κοινού ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και η Γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, όπου για πολλοστή φορά διαπίστωσαν πως η Κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία ‘’αυτόματου πιλότου’’, σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των Θεσσαλών πλημμυροπαθών, με την περιοχή να δείχνει σε απόλυτη παρακμή λόγω των τεράστιων προβλημάτων της.

Ειδικότερα, οι Θεσσαλοί πλημμυροπαθείς του Βλοχού Καρδίτσας, κατέθεσαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη Γραμματέα της Κ.Ο. τα αιτήματά τους και εξέθεσαν, αναλυτικά, την κατάσταση που επικρατεί στο Βλοχό –και κατ’ επέκταση- σε πολλές ακόμη πλημμυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας, ακόμη και σήμερα, 7 μήνες μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι ‘’Daniel’’ & ‘’Elias’’.

Η αντιπροσωπεία των πλημμυρόπληκτων έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη μετεγκατάστασης 115 οικογενειών σε νέο οικισμό, ένα αίτημα που παρά τις σχετικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, έχει ‘’κολλήσει’’ στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα 450 και πλέον πολίτες να εξακολουθούν να ανησυχούν τόσο για τις ζωές τους, όσο και για τα εναπομείναντα περιουσιακά τους στοιχεία, σε περίπτωση νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Στη συνάντηση τέθηκαν, επιπλέον, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το επίδομα ενοικίου, το οποίο παρότι εξαγγέλθηκε, ακόμη δεν υλοποιήθηκε πλην ελαχίστων περιπτώσεων, τη μη ικανοποιητική πορεία, όπως και την προχειρότητα, των έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας της αγροτικής γης εν’ όψη της νέας καλλιεργητικής περιόδου, τις μη επαρκείς πιστοποιήσεις σχετικά με την καταλληλότητα του πόσιμου ύδατος, τη συνέχιση των χρεώσεων από τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ακόμη και για ακατοίκητες και κατεστραμμένες οικίες (!), αλλά και την έλλειψη μέριμνας σίτισης για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Αμφότερες οι πλευρές διαπίστωσαν πως όλο αυτό το διάστημα, αντί τα προβλήματα να επιλύονται, αντιθέτως μεγεθύνονται, με αποτέλεσμα οι συνθήκες διαβίωσης στον Βλοχό, να καθίστανται πλέον αφόρητες, εξαιτίας των κυβερνητικών παραλείψεων, όπως και των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων, πέραν ορισμένων αρχικών προκαταβολών.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η Γραμματέας της Κ.Ο., δεσμεύτηκαν για νέα επίσκεψη στον Βλόχο, στο πλαίσιο νέας γενικής περιοδείας του Κινήματος στη Θεσσαλία, μετά από την ήδη πραγματοποιηθείσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ σημείωσαν ότι θα καταθέσουν και επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αξιώνοντας άμεσα τις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης, σε σχέση με όλα τα αιτήματα των κατοίκων που δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν τη ζωή και τις δραστηριότητές τους, αφού για την κυβέρνηση το ημερολόγιο ‘’φαίνεται να δείχνει, ακόμη, 4 Σεπτεμβρίου του 2023, αφού τίποτα δεν έχει προχωρήσει, όχι μόνο στο Βλοχό, αλλά και στο Κουλούρι Λάρισας, στο Σωτήριο και πολλά άλλα χωριά της Θεσσαλίας, η οποία δείχνει να έχει οριστικά εγκαταλειφθεί από την Κυβέρνηση… ’’.

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Επόμενο άρθροΕνημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη