Μπάσκετ: Άνοδος του ΓΑΣ Μελίκης στη Β Εθνική! Παραμένει στην Α2 ο Φίλιππος Βέροιας.

Ιδιαίτερα ευχάριστη χαρακτηρίζεται η αποψινή μέρα για τις ομάδες μπάσκετ των ΓΑΣ Μελίκης και Φίλιππου Βέροιας, έπειτα της επικύρωσης των βαθμολογιών των Εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ που προέκυψε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ. Η ομάδα της Μελίκης προβιβάζεται πλέον στη Β Εθνική, ενώ εξασφαλίζει την παραμονή του στην Α2 ο Φίλιππος Βέροιας.  

Ρεπορτάζ: βασίλης Σιμόπουλος

Πιο συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας συνεδρίασε σήμερα 29/7 2020 με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-2020, την επικύρωση των βαθμολογιών, καθώς και τη διάρθρωση των κατηγοριών και ομίλων της νέας αγωνιστικής περιόδου μπάσκετ.

– Σε ότι αφορά την Α2 κατηγορία, οι δύο πρώτοι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων προβιβάζονται στην Α1 κατηγορία, ενώ για την επόμενη αγωνιστική χρονιά δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στη Β Εθνική. Γεγονός που σημαίνει ότι ο Φίλιππος Βέροιας θα συνεχίσει στην Α2 κατηγορία και για τη νέα μπασκετική σεζόν.

– Η βαθμολογία της Β Εθνικής επικυρώνεται ως είχε την ημερομηνία της διακοπής (9/3/2020). Οι δύο πρώτοι των 1ου και 2ου ομίλου (Πανερυθραϊκός, Μαρούσι, ΠΑΣ Γιάννινα, Καβάλα) ανέρχονται στην Α2 κατηγορία, ενώ και εδώ δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

– Η βαθμολογία της Γ Εθνικής κατηγορίας επικυρώνεται επίσης ως είχε πριν τη διακοπή, χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα. Στον 3ο όμιλο οι 5 πρώτες ομάδες που προβιβάζονται στη Β Εθνική είναι: Αίολος Τρικάλων, Νίκη Βόλου, Ιωάννινα, ΓΑΣ Μελίκης και Ίκαροι Τρικάλων.

Η ομάδα της Μελίκης ως 4η στον πίνακα της βαθμολογίας ανεβαίνει κατηγορία, γεγονός που έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του ιστορικού συλλόγου. Σύμφωνα με δηλώσεις του προεδρεύοντα του τμήματος Νίκου Αντωνοπούλου, η ομάδα πληροφορήθηκε με ικανοποίηση τη θετική εξέλιξη, ενώ ήδη βρίσκεται σε διαφικασία εκτίμησης των νέων δεδομένων που δημιουργούνται. Σύντομα αναμένεται διοικητικό συμβούλιο όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της συμμετοχής στην ανώτερη κατηγορία με γνώμονα όμως την διατήρηση των οικονομικών ορίων στα έως τώρα επίπεδα. Παράλληλα, κατά το χρονικό διάστημα της απραγίας λόγω της πανδημίας, η διοίκηση προχώρησε σειρά ανανεώσεων βασικών παικτών διατηρώντας τον κορμό της για μία ακόμη σεζόν. Στα μεταγραφικά απέκτησε τον ικανότατο point guard Θεόδωρο Μωυσίδη (Αιγινιακός, ΑΓΕ Πιερίας).