Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: 4 ημέρες γιορτής με δωρεάν δράσεις για όλους
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/05) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05), με δωρεάν δράσεις και ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν εντός κι εκτός Μουσείου, από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ομαδικές ξεναγήσεις στους πλήρως ανακαινισμένους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, εργαστήρια STEM και θεατρικές παραστάσεις.
Εμπνευσμένα από το φετινό μήνυμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) «Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα», τα προγράμματα του Μουσείου έχουν στόχο την προώθηση της αντίληψης για έναν κόσμο βιώσιμο χωρίς αποκλεισμούς, όπου εκπαίδευση και έρευνα συνδέονται με την ψυχαγωγία, την προσωπική έκφραση και τη συνδημιουργία.
Στη νέα εκπαιδευτική αίθουσα του 2ου ορόφου, το Μουσείο θα φιλοξενήσει STEM εργαστήρια Ρομποτικής και Μηχανικής. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν ταξιδεύοντας στην ιστορία των τηλεπικοινωνιών, από την αρχαιότητα έως το σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.
Για ακόμη μια χρονιά, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ θα επισκεφθεί το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και τα Παιδικά Χωριά SOS για να φέρει τα παιδιά, μέσα από ομαδικά παιχνίδια, κοντά στον κόσμο του μουσείου και να τους συστήσει τους τρόπους επικοινωνίας της αρχαιότητας.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των δωρεάν μουσειοπαιδαγωγικών δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμο εδώ. Για online κρατήσεις στα προγράμματα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου εδώ.
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, για 34 χρόνια, διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά των τηλεπικοινωνίων της χώρας. Σήμερα, οι Συλλογές συνεχώς εμπλουτίζονται και ξεπερνούν τα 37.000 αντικείμενα και αρχειακό υλικό (χάρτες, τηλεφωτογραφίες, τηλεφωνικές συσκευές, μορσικοί τηλέγραφοι, τηλεφωτογραφίες, σπάνια τηλεγραφήματα, τηλεφωνικοί θάλαμοι, αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα, ασύρματες δορυφορικές και κινητές επικοινωνίες, τηλεοπτικό στούντιο τηλεόρασης δεκαετίας ’60, 70.000 αρχιτεκτονικά σχέδια κτιρίων ΟΤΕ). Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών κάνει προσβάσιμες τις συλλογές του στο ευρύ κοινό και τους ερευνητές, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του www.otegroupmuseum.gr, προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις, εικονική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα οn demand.