Μόνο όραμά τους η πτώση Μητσοτάκη! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια που ο Μητσοτάκης κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της χώρας, όλοι, μα όλοι οι αντίπαλοί του έχουν ένα και μοναδικό όραμα: Να τον νικήσουν και να τον ρίξουν! Μέχρι κι ο Αλέξης Τσίπρας παρ’ ότι έχει υποστεί αλλεπάλληλες και ταπεινωτικές ήττες. Κι ο Κασσελάκης που ήρθε για τουρισμό στην Ελλάδα, τους έταξε ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη και τον ψήφισαν για πρόεδρο. Κι ο Ανδρουλάκης, ο Βελόπουλος, ο Νατσιός, η Ζωή, ακόμη και κάποια Λατινοπούλου που είδε στον δρόμο ο Καραμανλής, σταμάτησε το αυτοκίνητό του, κατέβηκε κι έσπευσε να τη χαιρετήσει. Συμπτωματικά ήταν το πρωί των ευρωεκλογών, όταν έγινε αυτό το… πάρτι του αντιμητσοτακισμού!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όλοι λοιπόν, ζουν κι αναπνέουν με σκοπό να ρίξουν τον Μητσοτάκη!

Μα όλοι έχουν ένα τεράστιο πρόβλημα. Ουδείς είναι πρωθυπουργήσιμος! Ουδείς!

Σκεφτείτε τους έναν έναν. Ποιόν θα προτιμούσατε για πρωθυπουργό;

Μητσοτάκη ή Τσίπρα;

Μητσοτάκη ή Ανδρουλάκη; Μητσοτάκη ή κάποιον εξ εκείνων που εμφανίζονται ως διάδοχοι του Ανδρουλάκη;

Μητσοτάκη ή Βελόπουλο; Ή Νατσιό; Ή Ζωή;

Μητσοτάκη ή κάποιον εκ των έσω της ΝΔ που προωθούν οι Καραμανλής και Σαμαράς;

Μητσοτάκη ή ακόμη κι όλους αυτούς μαζί;

Μητσοτάκη ή κάποιον από τα προσωπικά κόμματα;

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα. Από τη  μια ο Μητσοτάκης που αλλάζει πράγματα και από την άλλη το σύνδρομο  … «εγώ θα κερδίσω τον Μητσοτάκη»!

Δεν τους νοιάζει ο τόπος. Όπως δεν νοιάζει και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα στο Μαξίμου. Τους νοιάζει ΜΟΝΟ να δημιουργήσουν ακόμη κι ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα, δήθεν  προοδευτικό, για να ρίξουν τον Μητσοτάκη!

Και μετά; Ποιος από όλους αυτούς θα πάει το καράβι μπροστά;  Θα βάλουν μπροστά το πρόσωπο από τη ΝΔ που θα υποδείξει η γνωστή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ; Μα αυτό το πρόσωπο άσκησε και ασκεί την πολιτική Μητσοτάκη, για την οποία όλοι του ετερόκλητου συνονθυλεύματος ισχυρίζονται ότι… διαφωνούν…

Η ουσία είναι ότι κανονικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου, δεν σημαίνει Κεντροαριστερά. Ούτε Λαϊκή Δεξιά.  Πολύ περισσότερο όταν οι ηγετίσκοι τους δεν μπορούν καν να εμπνεύσουν ούτε τα κόμματά τους ως ….πρωθυπουργήσιμοι και θεωρούν ότι αν προσθέσουν τα ποσοστά τους …θα ρίξουν τον Μητσοτάκη!

Όμως, πέραν του ότι στην πολιτική 1+1 δεν κάνει 2, οι ηγετίσκοι αγνοούν ή κάνουν ότι αγνοούν,  πως οι κοινωνίες δεν αγοράζουν γουρούνια στο σακί…

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Μους σοκολάτα – Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΣήμερα η εορτή Του Αγίου Πνεύματος – Τι γιορτάζουμε – Οι εορτές Του Αγίου Πνεύματος