Μνημόσυνο εκλιπόντος λοχία Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τελέστηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου μνημόσυνο στην μνήμη του λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η επιμνημόσυνη δέηση για τον πεσόντα εν ώρα καθήκοντος καταδρομέα εψάλη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας.

Στην τελετή υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του καταδρομέα, παρουσία της οικογένειάς του, παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Ιωάννης Βούρος, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος, καθώς και αντιπροσωπεία στελεχών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

ΓΕΕΘΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΛΟΧΙΑ ΠΖ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΛΙΓΚΩΝΗ φωτ ΑΠΕ 2

Το μνημόσυνο του αείμνηστου καταδρομέα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 3 ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό του, την νύχτα της 3ης προς 4η Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια νυχτερινού χερσαίου επιχειρησιακού άλματος ελεύθερης πτώσης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο λοχίας (ΠΖ) Κωνσταντίνος Μελιγκώνης με τη θυσία του εν ώρα καθήκοντος πέρασε στο πάνθεον των αθανάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και η προτομή του, η οποία κοσμεί από τις 3 Σεπτεμβρίου 2021 την «Πλατεία Λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη» στην Νέα Χαλκηδόνα, αποτελεί έκτοτε και εις το διηνεκές φάρο και ορόσημο αυτοθυσίας και ηρωισμού για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, χθες, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, στην έδρα του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του λοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, στο οποίο παρέστησαν ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης και η οικογένεια του πεσόντος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΘεόδωρος Σκυλακάκης: Δέσμη μέτρων για το ενεργειακό κόστος ευάλωτων νοικοκυριών, ρευματοκλοπές, στρατηγικούς κακοπληρωτές
Επόμενο άρθροΑΑΔΕ: Εντοπισμός 784.000 παραβάσεων φοροδιαφυγής με αποκρυβείσα ύλη άνω των 28 εκατ. ευρώ