Μνα στη Μάνη, τάλαντο στα Φάρσαλα…- Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προσέξτε: Ειρήνη Αγαθοπούλου, Βάλια Αρανίτου,  Ερρίκος Βεντούρας, Αννέτα Καβαδία, Έφη Καλαμαρά, Κώστας Καλωνιάτης, Μαρία Καραμεσίνη, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Όλγα Μπαλαούρα, Χριστίνα Μπαριτάκη, Όλγα Νάσση, Ανδρέας Ξανθός, Χαρά Ματσούκα, Γιάννης Μπασκόζος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Έλενα Παπαδοπούλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Έφη Παρίση, Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν, Μάκης Σαπουτζόγλου, Ινώ Σιώζου, Γιώργος Σταμπουλής, Μιχάλης Σταυρουλάκης, Μανώλης Τερροβίτης, Γιώργος Τοζίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χρήστος Τσιτσικάς, Θεανώ Φωτίου, Άννα Χατζησοφιά, Στέλλα Ψαρρά, Γιώργος Ψυχογιός, Δημήτρης Τσέκερης, Ερμίνα Κυπριανίδου, Δημήτρης Τσέκερης, Βασίλης Ρόγγας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά απεχθάνονται την Ευρωζώνη και το ευρώ και ζητούν …. «πληρωμή σε τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα», ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθεσίμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων.

Ο Τσακαλώτος, μιλά με σαφήνεια κι αναφέρει ότι «για τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα)»!

Δηλαδή, θα έχουμε … μνα στη Μάνη… τάλαντο στα Φάρσαλα,… οβολό στη Ζάκυνθο… στατήρα στα Κιούρκα και πάει λέγοντας… Ενίοτε θα δίνουμε χαρούπια και θα μας δίνουν χάμπουργκερ…

Μετά τις «Δήμητρες», λοιπόν, του Γιάνη Βαρουφάκη, τώρα και η συνιστώσα των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει κάτι παρόμοιο. Μπορεί να μην υιοθετήθηκε η πρόταση και να μη μπήκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποιοι εξ όσων υπέγραψαν θα είναι υπουργοί σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Με δική τους ατζέντα!

Όσοι πίστευαν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί ένας απομονωμένο γραφικό τύπο που σκέφτεται και εκφράζει ανοησίες, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν. Αντίστοιχοι υπάρχουν κι εντός της Κουμουνδούρου. Κάποιοι εξ αυτών, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό από τις κυβερνητικές τους θητείες και εκφράζουν επικίνδυνα και εξωφρενικά πράγματα.

Τι μας λέει ο Τσακαλώτος, η ειδικός των γεμιστών Θεανώ Φωτίου κι οι άλλοι των «53»; Μας λέει ότι τα κενά των διαθεσίμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων να καλυφθούν από τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα. Δηλαδή πως η χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης δεν θα στηριχθεί σε ευρώ αλλά σε διάφορα τοπικά μέσα πληρωμής!  Μας λέει ότι θα παρακάμψουν τις  δημοσιονομικές δεσμεύσεις λόγω χρέους και τις τραπεζικές υποχρεώσεις λόγω δανείων, με νομίσματα σαν να παίζουν «Μονόπολη»! Μας λέει ότι η χώρα ουσιαστικά φεύγει από την Ευρωζώνη, αφού όσα προτείνει αυτό σημαίνει.

Ιδεοληπτικοί άνθρωποι, επιμένουν ότι η δική τους…  επανάσταση θα επιφέρει πλήγματα και τελικά θα αναγκάσουν τον καπιταλισμό να καταρρεύσει.

Με λεφτά από τη…. «Μονόπολη» θα δημιουργήσουν… επενδύσεις για να ζήσει η Ελλάδα κι ο λαός της! Μιλάνε για… αλληλέγγυα οικονομία των φαντασιώσεών τους, την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται ν’ ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα που εξ αιτίας των παλινωδιών τους είχε χαθεί.

Καφενές και τσιπουράδικο μαζί. Όπου συμφωνούν και ολοφύρονται για την ήττα των μπολσεβίκων. Σκέψεις γραμμένες στο γόνατο και χωρίς καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Α, ας μη πει κάποιος ότι αυτά δεν συμπεριελήφθησαν τελικά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ… Είναι απόψεις και σκέψεις βαθιά ριζωμένες στα στελέχη του.  Αν δεν ήταν, όλοι αυτοί δεν θα είχαν θέση στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Ούτε καν ως συνιστώσα… Θα ήταν απλώς γραφικές απόψεις κάποιων εξωκοινοβουλευτικών μαχητών εναντίον του… παγκόσμιου καπιταλισμού…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 10 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΟ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ για την 3η Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας “DEFEA 2023”
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.