Μητσοτάκης …σαν να κλέβει εκκλησία – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να το ρίξουν στο σκληρό ροκ. Σκληρό ροκ παντού, στο πεζοδρόμιο, στη Βουλή, στα υπουργεία, στο κατόπι του Μητσοτάκη! Μάλιστα, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε μήνυμα (διάγγελμα) του Μητσοτάκη πριν καλά καλά ολοκληρώσει ο πρωθυπουργός!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Την ίδια ώρα όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε ένα πράγμα: Θα παίζει man-to-man τον Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να τον αφήσει σε χλωρό κλαρί. Θα τον αποδομεί με κάθε ευκαιρία. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και προχθές στη Βουλή στη συζήτηση για την ακρίβεια. Ένα πεδίο που κάλλιστα θα μπορούσε ν’ αποκομίσει κέρδη.

Φευ! Είναι τόσο «αμαρτωλό» το παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα –κυβερνητικό ή μη- είναι τόσο τοξικό το παρόν του, που ότι και να πει, όπως και να επιχειρήσει ν’ αντιπολιτευθεί, του γυρίζει μπούμερανγκ!

Τι έμεινε από τη συζήτηση στη Βουλή προχθές;  Έμεινε η κρίση μεγαλείου ή νοσταλγίας του Τσίπρα με τη φράση του, «μιλώ ως αυριανός πρωθυπουργός», και φυσικά η απάντηση Μητσοτάκη ότι …μιλάτε ως τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός… Έμεινε η αντιπαράθεση για την κουταμάρα της αοιδού-βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε φωτογραφία του Μητσοτάκη από το 2019 ως… σημερινή, προκειμένου να δείξει ότι ο Μητσοτάκης δεν… δουλεύει τα Σαββατοκύριακα! Έμεινε  κι η κλασσική πια εικόνα του Αλέξη Τσίπρα να φωνάζει πλήρης οργής και μορφασμών αλλά από πολιτική… ουδέν!

Δεν είναι μόνο ότι η Αριστερά είναι γυμνή επιχειρημάτων και προτάσεων για το σήμερα, δεν είναι μόνο ότι ο επικεφαλής της είναι βαθιά συνδεδεμένος με χιλιάδες πράγματα που είπε και δεν έκανε. Είναι κι ότι όσα λέει σήμερα δεν έχουν καμιά σχέση με τη λογική και την πραγματικότητα. Εξ ου και στις δημοσκοπήσεις πρέπει πρώτα να υπερκεράσει τον «Κανένα» για να μπορεί μετά να δει τον Μητσοτάκη…

Προχθές στη Βουλή έλεγε τα ίδια και τα ίδια. Μέχρι και το θέμα της ΔΕΗ έπιασε και μόνο ότι η ΔΕΗ δεν καταστράφηκε δεν είπε,  όταν είναι γνωστό και σ’ ένα μικρό παιδί ότι η εταιρεία επί των ημερών του κατέρρευσε, η χρηματιστηριακή της αξία ήταν –Απρίλιο 2019-  στα 278 εκ. ευρώ (!!!) και σήμερα αποτελεί υπόδειγμα δημόσιας επιχείρησης. Δεν του έχει πει κάποιος ότι το 2018 η ΔΕΗ έκλεισε με ζημιές 903,8 εκατ. Ευρώ και  2019 οι ζημιές εκτοξεύτηκαν στα 1,68 δισ. ευρώ, μετά και την απομείωση της αξίας των λιγνιτικών μονάδων; Τι στο καλό; Πού ζούνε εκεί στην Κουμουνδούρου; Τι πολιτικό vertigo βιώνουν; Ποιος του λέει να λέει όσα λέει;

Ε, δεν ήθελε πολύ ο Μητσοτάκης. Παρέθεσε μόνο τους αριθμούς κι ήταν σαν να πάτησε τον Αλέξη Τσίπρα οδοστρωτήρας. Βλέπετε οι αριθμοί δεν λένε ψέματα, ειδικά σε τέτοια ζητήματα. Κι οι αριθμοί αναφέρουν ότι το Απρίλιο του 2019 η μετοχή είχε κατρακυλήσει στη ζώνη του 1,20 ευρώ  και σήμερα κινείται πέριξ των δέκα (10) ευρώ! Η αξία των μετοχών της ΔΕΗ τότε ήταν 278 εκ και σήμερα υπερβαίνει το 1,2 δις ευρώ! Οι αριθμοί αναφέρουν ότι όλα όσα συνέβησαν με την εξυγίανση της ΔΕΗ, την κατακόρυφη άνοδο εμπιστοσύνης των καταναλωτών, των επενδυτών, των χρηματοοικονομικών οίκων ,την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ και τις γενναίες παρεμβάσεις με στόχο την «πράσινη» ενέργεια, αποτελούν μερικά τμήματα του τεράστιου κάδρου που μέσα του χωράνε μόνο κυβερνητικά εύσημα.

Ε, αυτή την ιστορία, κορυφαία ιστορία success story για κρατική επιχείρηση, ο Αλέξης Τσίπρας την ψέγει! Και μόνο μ’ αυτό το επιχείρημα Τσίπρα στη αντιπαράθεσή τους, είναι σαν ο Μητσοτάκης να κλέβει εκκλησία…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσκαλεί 110 χώρες στην ψηφιακή σύνοδό του για τη δημοκρατία
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.