Μήπως να τρώμε νερό αντί να πίνουμε για να έχουμε υγεία; – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Ο γκουρού της Χολιγουντιανής αντιγήρανσης, δερματολόγος Δρ. Χάουαρντ Μιούραντ, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, υποστηρίζει ότι το νερό των φρούτων και των λαχανικών είναι πιο ωφέλιμο από αυτό που πίνουμε από την βρύση…

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

 Το κλειδί για να είναι και να φαίνεται κανείς υγιής, είναι να διατηρεί υγιή τα κύτταρα του σώματός του – και μία από τις ενδείξεις της υγείας τους είναι πόσο καλά κρατούν το νερό στο εσωτερικό τους.

Σύμφωνα  με τον Δρ Μιούραντ, ο άνθρωπος με τον τρόπο ζωής του  μπορεί να βοηθήσει το σώμα του να θεραπεύσει τις καθημερινές βλάβες και να ανανεωθεί, να είναι πιο υγιής και ανανεωμένος.

Ο Δρ. Μιούραντ αναφέρει πως σε αντίθεση με ό,τι όλοι πιστεύουμε, το ανθρώπινο σώμα δεν αποτελείται από νερό μέχρι τα βαθιά γηρατειά. Το ποσοστό αυτό υπάρχει όταν γεννιόμαστε, αλλά στην πορεία του χρόνου ελαττώνεται και φτάνει στο 50% και το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, και η ενεργητικότητά μας χάνεται.

Για τον Δρ. Μιούραντ οι σακούλες κάτω από τα μάτια, οι πρησμένοι αστράγαλοι και το φουσκωμένο στομάχι αποτελούν ενδείξεις ότι το σώμα δεν χειρίζεται σωστά το νερό, ενώ η δυσλειτουργία αυτή μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε στο σώμα – από τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά έως το δέρμα και το ήπαρ.

Για τον γνωστό δερματολόγο το νερό από φρούτα και λαχανικά είναι πιο ωφέλιμο από της βρύσης και λέει χαρακτηριστικά «συνιστώ στους ασθενείς μου να τρώνε – και όχι να πίνουν – νερό» γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν άφθονες αντιοξειδωτικές ουσίες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες, τα λίπη και τις πρωτεΐνες.

Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ο δρ Μιούρατ συνιστά να τρώμε τα λαχανικά και φρούτα ωμά, γιατί με το βράσιμο χάνουν μεγάλη ποσότητα από το νερό που περιέχουν

Πόσο νερό περιέχουν φρούτα και λαχανικά

  • Καρπούζι και αγγούρια = 97%
  • Ντομάτες και κολοκύθια = 95%
  • Μελιτζάνες = 92%
  • Ροδάκινα = 87%
  • Καρότα = 88%

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμής δόσεων από ρυθμίσεις για οφειλέτες του τ. ΟΑΕΕ
Επόμενο άρθροΝέο κατάστημα Franchise της SENATUS στο Πέραμα