Μήνυμα του υπηρεσιακού υπουργού Παιδείας ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Καλή επιτυχία εν όψει της «μεγάλης ημέρας που κορυφώνονται οι προσπάθειες ενός ολόκληρου χρόνου, και όχι μόνο» ευχήθηκε μέσω μηνύματος του ο Χρήστος Κίττας, υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας.

 

«Εύχομαι να επιτύχετε τους στόχους σας και να στοχεύσετε ακόμη ψηλότερα, να αξιοποιήσετε όλους τους εκπαιδευτικούς  δρόμους που έχετε στη διάθεσή σας και να επιλέξετε εκείνον που σας ταιριάζει, και κυρίως να μην σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας, μέχρι να τα πετύχετε», αναφέρεται στο μήνυμα.
«Το Γυμνάσιο αλλά και το Λύκειο σας εφοδίασαν με γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες θα εμπλουτιστούν στο επόμενο στάδιο της ζωής σας που ξεκινάει σήμερα. Θέλω να θυμάστε όμως, ότι Παιδεία δεν είναι μόνο η εκπαίδευση, δεν είναι μόνο η γνώση. Παιδεία με την ευρύτερη έννοια είναι οι αξίες, τα ιδανικά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, για το περιβάλλον, η πνευματική καλλιέργεια γενικά. Επομένως, ζητούμενο για εσάς θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό. Η Παιδεία που θα σας οδηγήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων σας και θα σας εφοδιάσει κατάλληλα για να αντιμετωπίζετε, αλλά και να συμμετέχετε στην επίλυση των προβλημάτων της δοκιμαζόμενης Ανθρωπότητας», σημειώνει.
Παράλληλα, τονίζει ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν «οι συνθήκες της ηρεμίας και της ασφάλειας, οι οποίες απαιτούνται προκειμένου στις εξετάσεις, που ξεκινούν αύριο, να αποδώσετε τα μέγιστα».
«Είμαστε πάντα στο πλευρό σας, αλλά και στο πλευρό των γονιών σας, των δασκάλων και των καθηγητών σας, και όλων όσοι σας στήριξαν στο δύσκολο αγώνα της προετοιμασίας σας», καταλήγει στο μήνυμα ο υπουργός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο Θόδωρος Πάγκαλος
Επόμενο άρθροΓαλλία-Σερβία-Κόσοβο: Ο πρόεδρος Μακρόν καταγγέλλει «την ευθύνη των κοσοβαρικών αρχών»