Μήνυμα για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού έστειλε ο Κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ΝΔ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η  Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού (25 Οκτωβρίου), στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με αφορμή τον μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού πήραμε σήμερα μια πρωτοβουλία ως Νέα Δημοκρατία, να φωταγωγήσουμε ροζ το κτίριο μας.  Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Οι γυναίκες από τα 40 και μετά πρέπει να προχωρούν σε ετήσια βάση σε μια προληπτική μαστογραφία. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να καταπολεμηθεί, αρκεί να υπάρχει η σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης και να προβαίνουμε στις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό κάνοντας μια αναφορά στην μητέρα του:

 «Η Μαρίκα Μητσοτάκη είχε διαγνωστεί, σε μια σχετικά προχωρημένη ηλικία, με καρκίνο του μαστού. Σε μια εποχή όπου υπήρχε μεγάλος δισταγμός και καχυποψία από πλευράς γυναικών να μιλήσουν με το όνομά της για αυτήν την αρρώστια. Η ίδια δεν είχε καμία δυσκολία να μιλήσει για το πρόβλημά της και με αυτόν τον τρόπο να συνδράμει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη θεραπεύτηκε από τον καρκίνο του μαστού, όπως θεραπεύονται και οι πιο πολλές γυναίκες  οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαγνώσουν αυτήν την κακοήθεια  σε σχετικά πρώιμο στάδιο.

Και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης. Να προτάξουμε την ανάγκη ευαισθητοποίησης και κατανόησης και σημασίας της έγκαιρης πρόληψης.

Το μήνυμα λοιπόν, είναι ξεκάθαρο: Προσέξτε τον εαυτό σας. Πρώτα απ’ όλα για εσάς τις ίδιες, αλλά και για όσους σας αγαπούν και σας έχουν ανάγκη», ανέφερε.

Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης, είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι  «να υποστηρίξουμε την ημέρα της ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού – την 25η Οκτωβρίου – και να προσθέσουμε και εμείς τη δική μας φωνή στην πολύ σημαντική προσπάθεια η οποία γίνεται από όλους τους αρμόδιους φορείς. Για να πούμε στις γυναίκες: Ναι, μετά τα 40 χρόνια, πρέπει κάθε χρόνο να κάνετε μαστογραφία, είτε αναλογική, είτε ψηφιακή. Και πρέπει βέβαια και η πολιτεία το κόστος αυτής της εξέτασης να μπορεί να το καλύψει».

Ας προσθέσουμε, λοιπόν και εμείς τη δική μας φωνή, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ  και να στείλουμε το μήνυμα: «Ναι, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να καταπολεμηθεί υπό την προϋπόθεση ότι εντοπίζεται νωρίς. Υπάρχει εξέταση η οποία μπορεί να τον εντοπίσει νωρίς και είναι η μαστογραφία. Όλες οι γυναίκες από τα 40 χρόνια και μετά πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν τη μαστογραφία. Έχω πλήρη αίσθηση ότι είναι μια μικρή ταλαιπωρία για εσάς, το ξέρω γιατί και εγώ κυνηγώ τη σύζυγό μου να είναι αυστηρή στο πρωτόκολλο και κάθε χρόνο να φροντίζει να κάνει τη μαστογραφία, άρα πρέπει να σας το θυμίζουμε συνέχεια».

 Από το πρωί κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και πραγματοποιούσε δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο.

 

Προηγούμενο άρθροΤο Ναβαρίνο της ελευθερίας μα και της άγνοιας… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΑ1 ΕΠΣ Ημαθίας (7η αγ.) – Αποτελέσματα