Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η 25η Μαρτίου, η μεγάλη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αποτελεί ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Ο φετινός εορτασμός της εθνικής μας εορτής, πλημμυρίζει την ψυχή μας, με ιδιαίτερη συγκίνηση και δέος.

 Το μήνυμα του 1821 για ελευθερία, ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη είναι πάντα επίκαιρο. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, που διαδραματίζονται δίπλα μας, καταστάσεις πολέμου, με τραγικές συνέπειες για τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους.

 Δύο αιώνες μετά την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία, 200 χρόνια μετά την πρώτη σπίθα της Ελληνικής Επανάστασης και έπειτα από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της επέλασης της πανδημίας, τιμούμε σήμερα με συγκίνηση, με δέουσα λαμπρότητα και με την τέλεση παρελάσεων, τις θυσίες των προγόνων μας.

Για την Ηρωική μας Πόλη, οι ημέρες αυτές είναι βαθιάς ιστορικής μνήμης και αναστοχασμού, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Κήρυξη της Επανάστασης κατά του Οθωμανικού ζυγού και το Ολοκαύτωμα της.

 Με τις επετειακές δράσεις, που ήδη έχουν ξεκινήσει, με συναισθήματα υπερηφάνειας για το ιστορικό μας παρελθόν και αισιοδοξίας για το μέλλον, αποδίδουμε ελάχιστο φόρο τιμής, σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

 Χρόνια πολλά Νάουσα!

Χρόνια πολλά, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!»

Προηγούμενο άρθροΆννα – Μισέλ Ασημακοπούλου: Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!
Επόμενο άρθροΜήνυμα του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου