Με μικροεπεισόδια διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές. Η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ πρώτη, η ΠΣΚ δεύτερη και η ΕΑΑΚ τρίτη δύναμη

Στις κάλπες προσήλθαν οι φοιτητές εχθές με νικητή όμως για ακόμη μία φορά την αποχή.

Οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, ωστόσο η συμμετοχή φαίνεται, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, να είναι κάτω από 50%.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ), ενώ τρίτη η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή κίνηση (ΕΑΑΚ).

Μικροεπεισόδια και εντάσεις επικράτησαν έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, όταν άγνωστοι συνεπλάκησαν με ομάδα φοιτητών που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία. Οι άγνωστοι έριξαν πέτρες και φωτοβολίδες ενώ μετά από λίγη ώρα απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, τόσο στην οδό Ναυαρίνου όσο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων.

Λίγο αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε και στο κτίριο του Πολυτεχνείου καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο κρατώντας τσεκούρια, προσπαθώντας να διακόψουν τις διαδικασίες και καταφέρνοντας τελικά να κάψουν δύο κάλπες στην αίθουσα που πραγματοποιούνταν οι εκλογές για το τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Ωστόσο, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Στόχος ομάδας νεαρών με καλυμμένα πρόσωπα έγιναν και  φοιτητές- μέλη της παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΠ, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά την επίθεση της ομάδας στη Θεολογική Σχολή τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας φοιτητής του τμήματος Θεολογίας.

Τα γεγονότα σχολίασε και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, «είναι μία σημαντική ημέρα για τους φοιτητές που ψηφίζουν, και αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να προστατευθούν». «Αυτές οι συμπεριφορές είναι απολύτως καταδικαστέες», κατέληξε ο υπουργός.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠως θ’ αλλάξουμε το κράτος… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΕπενδυτική άπνοια στην Ελλάδα το 2016 – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας