Μιχάλης Γεράνης : Με τη δράση “Επιχείρηση Re-play” προωθούμε με τον πιο άμεσο και ουσιαστικό τρόπο την ιδέα της επανάχρησης και ταυτόχρονα δίνουμε ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς»!

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος ο ΦΟΔΣΑ εδώ και 5 χρόνια διοργανώνει τη δράση που ενισχύει την επανάχρηση με Δήμους από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Φέτος η δράση ξεκινάει με το Δήμο Χαλκηδόνος , με τίτλο: «Επιχείρηση Replay» στοχεύοντας στην προβολή της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της αλληλεγγύης με την ευκαιρία των εορτών. Μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς «από τη θεωρία στην πράξη» και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος”.

Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα προσφερθούν από τα παιδιά σε ιδρύματα που φιλοξενούν συνομηλίκους τους ή σε άπορες οικογένειες (Δίκτυα Αλληλεγγύης) και κέντρα προσφύγων. Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά μας στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, αλλά και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους. Χαρίζοντας ένα βιβλίο η ένα παιχνίδι κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία της δράσης συνδυάζοντας το περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο.

Σας περιμένουμε στα σημεία συλλογής παιχνιδιών :

16 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 ΚΑΠΗ Χαλκηδόνας

17 Δεκεμβρίου ώρες 16.00 – 19.00 Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου

Προηγούμενο άρθροΙερά Μητρόπολις Βέροιας και Ναούσης: Υποτροφίες για Αριστούχους Φοιτητές – Βραβεύσεις Αριστούχων
Επόμενο άρθροΓ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Εντυπωσιακή νίκη της ομάδας γυναικών ενάντια στους Πάνθηρες Κοζάνης