Μοιάζουμε με ότι τρώμε ή προσαρμόζουμε την διατροφή μας; – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Γιατί αγοράζουμε επώνυμα και σημαντικά καλλυντικά για να είμαστε όμορφοι εξωτερικά και δεν καταναλώνουμε εξίσου σημαντικές τροφές για να είμαστε όμορφοι από μέσα μας;

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Όλοι πια ξέρουμε πως αν τρώμε πολύ αλάτι και η ζάχαρη θα έχουμε πρήξιμο, το κόκκινο κρέας μας δίνει πολλές τοξίνες,  ενώ τα λαχανικά και τα φρούτα θα μας χαρίσουν υγιή όψη, γιατί λοιπόν να μην προσέχουμε την διατροφή μας;

Μπορούμε να κάνουμε μια αρχή, ένα πείραμα 30 ημερών, να παρατηρήσουμε το σώμα, το δέρμα, τα μαλλιά αλλά και το βάρος μας να αλλάζει και να βελτιώνεται. Το σίγουρο είναι πως μετά από αυτό το εγχείρημα θα ενθουσιαστούμε και θα υιοθετήσουμε αυτό το στυλ διατροφής!

Επιβάλλεται να βάλουμε στην διατροφή μας καθημερινά πορτοκάλια γιατί περιέχουν  βιταμίνη C και καρότα ή γλυκοπατάτες που περιέχουν βιταμίνη Α.

Οι χυμού φρέσκων φρούτων και λαχανικών είναι η καλύτερη επιλογή για την λιγούρα και για αποτοξίνωση. Στις μεγάλες πείνες το καλύτερο είναι το νερό, πίνουμε όσο μπορούμε περισσότερο.

Απαραίτητα για την αποτοξίνωση του συκωτιού, είναι το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το κουνουπίδι γιατί περιέχουν τη φυσική ουσία σουλφοραφάνη, η οποία βοηθά στη συσσώρευση του οιστρογόνου που προκαλεί σπυράκια.

Αν τρώμε λευκό κρέας, όπως κοτόπουλα και ψάρια θα λαμβάνουμε μια πρωτεΐνη που θα βοηθά στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος, καταστέλλοντας τις εκκρίσεις ινσουλίνης που προκαλούν φλεγμονές.

Όσο λιγότερα ζαχαρωτά τρώμε, η συσκευασμένους χυμούς φρούτων που περιέχουν συντηρητικά και αναψυκτικά με ανθρακικό που περιέχουν πολύ ζάχαρη που είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της επιδερμίδας μας, τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα για το δέρμα μας.

Η υπερβολική ζάχαρη από αυτά τα προϊόντα μεταφέρονται κατά την κυκλοφορία του αίματος.  Το αποτέλεσμα είναι να εμποδίζει τη λειτουργία πρωτεϊνών όπως το κολλαγόνο, το οποίο συσφίγγει την επιδερμίδα.

Η αποφυγή των γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και των αλλαντικών είναι βασική προϋπόθεση η οποία σε περιπτώσεις ακμής προκαλεί την παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας σμήγματος.

Ο λιναρόσπορος μπήκε στην ζωή μας, ενώ τα καρύδια, η σαρδέλα και ο σολομός έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, χάρη στα υγιή Ω3 λιπαρά που περιέχουν.

Ότι συμβουλές και να μας δώσουν ο καλός βραδινός ύπνος μάς είναι ο βασικός παράγοντας λάμψης και φρεσκάδας.

Η ενυδάτωση του προσώπου αλλά και του σώματος είναι δεδομένα απαραίτητη ανανεώνοντας ίσως «κάποια» από τα καλλυντικά μας που πρέπει να συμβαδίζουν ανάλογα με τις ανάγκες της ηλικίας και της ποιότητας του δέρματός μας!

Προηγούμενο άρθροΗ Πανελλήνια Συντονιστική Αγροτών πάει στο Συμβούλιο Επικρατείας για το ασφαλιστικό-φορολογικό.!!
Επόμενο άρθροΣε νέους αποκλεισμούς κόμβων προχωρούν από σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της κεντρικής Μακεδονίας, αν ως το μεσημέρι δεν οριστεί ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς