Μια συνέντευξη γεμάτη ψέματα… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δήλωση του πρωθυπουργού προσφάτως:  «Μπορεί να μας κατηγορούν για ψεύτες αλλά δεν μας κατηγορούν ότι είμαστε απατεώνες»!

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Και πριν αλέκτωρ λαλήσαι βγήκε κι έδωσε συνέντευξη στον Alpha κι είπε τόσα και τέτοια πράγματα που μόνο πολιτικός απατεώνας μπορούσε να εκστομίσει.

Ας τα σταχυολογήσουμε:

 1. Είπε ότι η χώρα θα βγει από τα μνημόνια σε ένα χρόνο από σήμερα.

Μέγα ψέμα! Ο ίδιος κι η κυβέρνησή του έχουν υπογράψει συμφωνίες επιτήρησης με τους δανειστές μέχρι το 2062!

Μόνο τότε, αν όλα πάνε καλά, η χώρα θα βγει από την επιτροπεία. Κι αυτό υπό αίρεση είναι, δεδομένου ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια!!!!

 1. Είπε ότι οσονούπω τελειώνει η περιπέτεια της οικονομίας.

Μέγα ψέμα! Η περιπέτεια δεν έχει καν αρχίσει, αφού ο ίδιος κι η κυβέρνησή του έχουν υπογράψει 113 προαπαιτούμενα και δεν έχουν καν αρχίσει να εφαρμόζουν τα 21. Τα οποία επιβάλλουν κι άλλες μειώσεις εισοδημάτων κι άλλη έκπτωση εργασιακών δικαιωμάτων κι άλλη συρρίκνωση στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν μπορούν να έχουν την «σκέπη» ξένων πολυεθνικών.

 1. Είπε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα περιμένουμε σαφή μέτρα για το χρέος.

Μέγα ψέμα. Αφενός επειδή οι Γερμανοί ουσιαστικά είναι καθέτως αρνητικοί. Κι αφετέρου επειδή μόλις προχθές με την έξοδο στις αγορές ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Άρα δεν μπορεί να «κουρευτεί».

 1. Είπε ότι η έξοδος στις αγορές ήταν επιτυχημένη. Κι αυτό, όπως τόνισε, σε πλήρη αντίθεση με την έξοδο επί Σαμαρά που ήταν για επικοινωνιακούς λόγους.

Μέγα ψέμα.  Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι και οι δυο έξοδοι ήταν ένα πυροτέχνημα για επικοινωνιακούς λόγους κι εσωτερική κατανάλωση.

 1. Είπε ότι «κλείδωσε» μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%, όταν στο σύμφωνο σταθερότητας είναι στο 2,6%.

Μέγα ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι «κλείδωσε» για 5 χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα στο 3.5%, που είναι τεράστιο και δυσβάστακτο για τους πολίτες.  Και μια άλλη αλήθεια είναι ότι ο ίδιος κι η κυβέρνησή του έχουν δεσμεύσει την Ελλάδα σε πλεόνασμα 2% για… 40 χρόνια, την  ώρα που το σύμφωνο σταθερότητας επιδέχεται συνεχών διαρκών αλλαγών και παρεκκλίσεων.

 1. Είπε ότι οι δανειστές επιβάλλον τους φόρους.

Τεράστιο ψέμα που αγγίζει τα όρια της πολιτικής απάτης. Κι αυτό επειδή είναι ήδη γνωστό πως οι δανειστές πρότειναν στην κυβέρνηση, το 2016, να μη αυξήσει τη φορολογία αλλά να φροντίσει να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες. Η δε κυβέρνησή του, για ιδεοληπτικούς λόγους και προστασία του πελατειακού συστήματος, προτίμησε να διαλύσει τη σπατάλη του δημοσίου, να κάνει προσλήψεις, ν’ αυξάνει μισθούς κι επιδόματα σ’ αυτό και να διαιωνίζει άχρηστους οργανισμούς και υπηρεσίες. Γι αυτό, μάλιστα, υπέστη και έντονο χλευασμό από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

 1. Είπε ότι αν κυβερνούσαν οι προηγούμενοι, θα λάμβαναν όλα τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές χωρίς αντίμετρα.

Μέγα τάισμα της κοινωνίας με κουτόχορτο. Όταν όλοι πια γνωρίζουν ότι ΜΟΝΟ η κυβέρνησή του υπέγραψε τα πάντα αμάσητα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο ίδιος υποθήκευσε την δημόσια περιουσία για έναν αιώνα και υπέγραψε τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Τα δε αντίμετρα που ισχυρίζεται  προϋποθέτουν πλήρη εφαρμογή –άρα δυστυχία- όσων υπέγραψε.

 1. Είπε ότι παρέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη και δεν την χρεοκόπησε ο ίδιος.

Μισή αλήθεια. Μα δεν τον υποχρέωσε κανένας να το πράξει. Εκείνος έριξε βιαίως την προηγούμενη κυβέρνηση. Και παρέλαβε μια χώρα που τον Ιανουάριο του 2015 είχε 130 δις λιγότερο χρέος απ’ ότι σήμερα.  Κι ότι ο ίδιος με τα δυο μνημόνια που υπέγραψε και με τις τεράστιες ρήτρες, έχουν πάει ακόμη πιο πίσω την Ελλάδα από το 2015.

 1. Είπε ότι όσα εισπράξει η κυβέρνηση θα γίνουν… φοροελαφρύνσεις!

Κουτόχορτο. Για τους αδαείς. Αφού η πραγματικότητα είναι πως όσα προαπαιτούμενα υπέγραψε με το ΔΝΤ αναφέρουν ότι η Ελλάδα προχωρά σε πλήρη κατάργηση φοροελαφρύνσεων, μέχρι μηδενισμού τους. Άρα, πώς θα δώσει πίσω χρήματα και θα κάνει φοροελαφρύνσεις; Απλά, θα έχει να λέει τότε ότι δεν τον αφήνουν οι κακοί δανειστές…

 1. Είπε ότι αν ήταν ψεύτης, δεν θα έφτανε μέχρι το σημείο μηδέν (Ιούνιος 2015) για να συμβιβαστεί με τους δανειστές.

Μέγα παραμύθι. Η πραγματικότητα είναι συμβιβάστηκε ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν υπέγραψε τη συνέχιση του μνημονίου που είχε σταματήσει επί Σαμαρά.

 1. Είπε ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλουν πλέον μικρότερες εισφορές!

Τεράστιο κι ανείπωτο ψέμα! Δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να μην έχει γονατίσει από τη λαίλαπα των εισφορών.

Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε πολλά ακόμη από όσα ακούσαμε.

Ψέματα, ψέματα και παραμύθια. Λες κι όλοι είμαστε αδαείς.

Αδιάψευστος μάρτυρας η χαμηλή τηλεθέαση που είχε η συνέντευξη.

Φαίνεται ότι οι Έλληνες θέλησαν να αυτοπροστατευθούν.

Είτε για να μη τους ανέβει η πίεση είτε για να μη σπάσουν την τηλεόρασή τους και υποβληθούν σε έξοδα χωρίς λόγο…

 

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εγκατάσταση POS.
Επόμενο άρθροΣε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.