Μη εμβολιασμένοι: η μολότοφ στην καρδιά της κοινωνίας – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει στην παγκόσμια κοινότητα σημαντική αύξηση της επικίνδυνης μετάλλαξης «Δέλτα» του κορονοϊού. Ταυτοχρόνως, στη χώρα μας μάλλον έχουμε χαλαρώσει αρκετά κι έχουμε μπει σχετικά ανέμελοι στο ελληνικό καλοκαίρι, ενώ το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει αποκτήσει επισήμως τους πολιτικούς εκφραστές του! Τους Πολάκη και ΣΥΡΙΖΑ! Ο Πολάκης δήλωσε, προς το παρόν, εναντίον του εμβολίου κι ότι δεν έχει εμβολιαστεί κι ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε, προφανώς συμφωνώντας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούσε θα τον είχε αποπέμψει ή έστω θα τον είχε «αδειάσει» επισήμως.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ας γυρίσουμε όμως στην ουσία της σημερινής συζήτησης. Η μετάλλαξη «Δέλτα» αποτελεί πλέον το κυρίαρχο στέλεχος του ιού στην Ινδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σιγκαπούρη και σε περισσότερες από 90 χώρες! Κύριο χαρακτηριστικά της μετάλλαξης «Δέλτα» είναι ότι μεταδίδεται και εξαπλώνεται πιο γρήγορα από κάθε άλλη μετάλλαξη του coved κι ότι μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές ασθένειες.

Προσέξτε: Τα στοιχεία που υπάρχουν από τη Μεγάλη Βρετανία αναφέρουν ότι όσοι μολύνονται από τη μετάλλαξη «Δέλτα», έχουν διπλάσια πιθανότητα να καταλήξουν σε νοσοκομείο, απ’ ότι με την «κλασική» μορφή κορονοϊού ή άλλη μετάλλαξη.

Προσέξτε κι αυτό: Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι τα εμβόλια της Astra και της Pfizer «συλλαμβάνουν» και τη μετάλλαξη «Δέλτα», ενώ σύντομα θ’ ανακοινωθούν οι έρευνες και για τα άλλα.

Το γεγονός αυτό σημαίνει δυο πράγματα: Ότι η αναγκαιότητα των εμβολιασμών αυξάνεται κι ότι η μετάλλαξη «Δέλτα»  θα βρει  πρόσφορο έδαφος σε μέρη όπου οι εμβολιασμοί έχουν μείνει πίσω.

Άρα; Άρα κάποια «ευάλωτα» τμήματα του πληθυσμού στην αντιεμβολιστική προπαγάνδα πρέπει να προστατευτούν από τους πολακισμούς της Αριστεράς και των λοιπών ψεκασμένων. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να πειστούν αυτά τα τμήματα. Ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι; Δεν βλέπω άλλους από στοχευμένες επικοινωνιακές εκστρατείες ενημέρωσης. Ή την πλήρη εφαρμογή προνομίων στους εμβολιασμένους που θα καταστήσει παρίες τους ανεμβολίαστους. Θέλεις φίλτατε να κάνεις την επανάστασή σου, μη κάνοντας εμβόλιο; Καλά κάνεις, με γεια σου με χαρά σου, αλλά δεν μπορείς να μπεις στο μετρό. Δεν μπορείς να πας θέατρο, κινηματογράφο ή να πιείς καφέ στην καφετέρια. Θέλεις κύριε νοσοκομειακέ να σηκώνεις τα λάβαρα του Πολάκη; Δικαίωμά σου, αλλά επειδή μπορεί να κολλήσεις και να μεταδώσεις τον ιό μέσα στους χώρους εργασίας σου, κάτσε σπίτι σου χωρίς αποδοχές! Το ίδιο και στα σχολεία και πανεπιστήμια και παντού!

Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι: Οι μη εμβολιασμένοι αποτελούν τον μέγιστο κίνδυνο για τους άλλους μη εμβολιασμένους κι ενίοτε και για τους εμβολιασμένους. Κι αυτό δεν μπορεί αν γίνεται ανεκτό κι άλλο.

Ας ξεκινήσουν τουλάχιστον οι ιδιώτες επιχειρηματίες (ξέρω είναι τρομερά δύσκολο) να απαιτούν  πιστοποιητικά εμβολίων. Στην αρχή σε αθλητικούς χώρους, χώρους συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων ή και στην εστίαση. Διαφορετικά οι ίδιοι θα ξανακλείσουν τις επιχειρήσεις τους αφού Πολάκης κι Αριστερά δεν επιθυμούν –είναι σαφές αυτό- την ομαλοποίηση της κατάστασης και την επιστροφή στην κανονικότητα…

Τώρα, με την ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» ο ιός είναι πάλι προ των πυλών και δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Λαμβάνοντας μέτρα επιβράβευσης της λογικής και των εμβολιασμένων…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 22 Ιουνίου 2021
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εξετάσεις στα μαθήματα προσανατολισμού. Αύριο συνεχίζουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.