Μετεγγραφή φοιτητών, κατοικούντες στην Ημαθία, εντός Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας

  Κατόπιν της ανακοίνωσης των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι γονείς των εν δυνάμει φοιτητών, όπως κάθε χρόνο, σπεύδουν προς αναζήτηση κατάλληλης κατοικίας για ενοικίαση.

  Το ζήτημα της εξασφάλισης φοιτητικής στέγης, ως είθισται, είναι δυσανάλογο στις περισσότερες των περιπτώσεων, εξαιτίας του χαμηλού εισοδήματος των οικογενειών.

  Αναγκαιότητα λοιπόν δύναται να κριθεί και να νοείται η όποια ευρύτερη Περιφέρεια της χώρας ως κατοικία των γονέων, στην περίπτωση που οι γονείς διαμένουν σε Περιφερειακές Ενότητες της άνευ Πανεπιστημιακών Σχολών. Εν προκειμένω, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούσε να θεωρείται κατοικία των γονέων, στην περίπτωση που οι γονείς προέρχονταν από την Π.Ε. Ημαθίας. Έτσι, θα ήταν εφικτό οι φοιτητές αυτών να βρουν Τμήμα αντίστοιχο της Σχολής εισαγωγής τους εντός αυτής.

  Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

  Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

   Προτίθεστε όπως διευρύνετε τον ορισμό κατοικίας γονέων, όσων διαμένουν στην Ημαθία, προκειμένου να είναι εφικτή η μετεγγραφή φοιτητών – μελών οικογενειών αυτής οπουδήποτε εντός Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας;

  Ο ερωτών Βουλευτής ΚΟΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Διαβάστε την απάντηση: 134 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 Μετεγγραφή φοιτητών, κατοικούντες στην Ημαθία, εντός Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας

  Προηγούμενο άρθροΔ.Δ.Ε. Ημαθίας: Εκπαίδευση Πιστοποίησης Εκπαιδευτικών
  Επόμενο άρθροΕΛΚΕΘΕ: Έκτακτες δειγματοληψίες στην περιοχή του Παγασητικού και του Θερμαϊκου Κόλπου