Μετέφεραν με ταχύπλοο σκάφος 1,6 τόνους ακατέργαστης κάνναβης – Συνελήφθησαν και οδηγούνται στον ανακριτή

Στον ανακριτή Πειραιά οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες, για την υπόθεση μεταφοράς ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνων με ταχύπλοο σκάφος

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, έλαβαν από τον ανακριτή οι 11 συλληφθέντες (δύο Έλληνες, δύο Ιταλοί, ένα Βούλγαρος και έξι Αλβανοί) που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνων με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κοι υπόλοιποι κατηγορούνται για ένταξη από κοινού, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα λόγω ποσού, καθώς η αξία ξεπερνά τα 75.000 ευρώ.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων επίσης, κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή και άλλοι τρεις επίσης για πλαστογραφία και αντίσταση.

Ο ένας Ιταλός υπήκοος μαζί με δύο ακόμα άτομα αλβανικής καταγωγής, επέβαιναν στο ταχύπλοο σκάφος στο εσωτερικό του οποίου, σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών, που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.

Το εν λόγω σκάφος που παρακολουθείτο εδώ και  καιρό, αφού παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης από τις αλβανικές ακτές, όταν εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων  άρχισε η καταδίωξή του από σκάφος του λιμενικού, ενώ υπήρξε εμπλοκή και ανταλλαγή πυρών.

Το ταχύπλοο με τις ναρκωτικές ουσίες ακινητοποιήθηκε τελικά στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας μετά από ρίψη στοχευμένων βολών  από ελεύθερους σκοπευτές της μονάδας υποβρυχίων αποστολών που επέβαιναν σε ελικόπτερο του λιμενικού.

Για την υπόθεση, οι υπηρεσίες του λιμενικού σώματος εκτός των 11 συλληφθέντων αναζητούν και άλλα άτομα – ενώ διερευνώνται οι διασυνδέσεις των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το φάσμα της παράνομης δραστηριότητάς τους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Προηγούμενο άρθροΚατερίνη: Θανατηφόρος παράσυρση πεζού
Επόμενο άρθροΔυσμενείς οι επιπτώσεις της επιβολής ΕΦΚ στον καφέ, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ