Μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών θα εξοφληθούν τα 7,2 εκατ. ευρώ που οφείλει η Βιομηχανία Ζάχαρης στους τευτλοπαραγωγούς. Αύριο μπαίνουν οι υπογραφές

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών θα αποπληρωθούν τελικά οι τευτλοπαραγωγοί, το υπόλοιπο που τους χρωστάται για την ποσότητα τεύτλων που παρέδωσαν το 2017 στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, και που τελικά ανέρχεται στα 7,2 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τευτλοπαραγωγός και μέλος της διοίκησης της εταιρείας, Γιάννης Παναγής.

    Μάλιστα, ο κ. Παναγής τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ της ΕΒΖ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών. Μένουν κάποιες διαδικαστικά θέματα και το συμφωνητικό θα υπογραφεί αύριο – εκτός βέβαια απροόπτου”. Πάντως, αναφορικά με την ποσότητα ζάχαρης που θα ενεχυριαστεί από τα σιλό του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, όσο και για την τιμή ανά τόνο, ακόμα τηρείται σιγή ιχθύος.

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα το πρωί έγινε στα γραφεία της ΕΒΖ, σύσκεψη σε διοικητικό και διευθυντικό επίπεδο, και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν επό τάπητος οι λεπτομέρεις του συμφωνητικού που αναμένεται να υπογράψει η εταιρεία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 28/3, η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, που βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας, (την οποία και πρόκειται να απορροφήσει, ώστε μέχρι το τέλος του 2018 να έχει δημιουργηθεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας, αρχικά με έδρα τις Σέρρες), απέστειλε επιστολή στη διοίκηση της ΕΒΖ, με την οποία δήλωνε και επίσημα την πρόθεση και διάθεσή της να συνδράμει στην αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών της Βόρειας Ελλάδας.

Εκείνη την ημέρα, τευτλοπαραγωγοί της Β. Ελλάδας, τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών “προτίθενται να αποπληρώσει τους τευτλοπαραγωγούς, ενεχυριάζοντας 18.000 τόνους ζάχαρης από τα σιλό του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, όπου συνολικά υπάρχουν 22.000 τόνους ζάχαρης”.

Στην επιστολή της, η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, μεταξύ άλλων ζητούσε από τη διοίκηση της ΕΒΖ να εγγυηθεί ότι θα είναι διαθέσιμη η ποσότητα ζάχαρης, ώστε να την παραλάβει και να τη διαθέσει στην αγορά, “απαλείφοντας τον κίνδυνο δέσμευσής της από άλλους εμπλεκομένους”.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, υπογράμμισε ωστόσο, πως “όχι μόνο η τράπεζα μας είναι άμεσα διαθέσιμη να καλύψει τις οφειλές των τευτλοπαραγωγών της ΕΒΖ, αλλά ταυτόχρονα, μαζί με τη στήριξη του ελληνικού Δημοσίου, δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε τα μέγιστα για την συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας, μέσω στοχευμένης συμβολαιακής γεωργίας”.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ