Μελίκη: Το θαυμαστό Καρναβάλι της Μελίκης «έγραψε»… – Βίντεο – φωτο

Πλήθος κόσμου και χορευτικά συγκροτήματα από όλη Μακεδονία, τη Θεσσαλία αλλά και τη Σάμη της  Κεφαλονιάς για μια ακόμα χρονιά ενθουσίασε… και ο καιρός ήταν σύμμαχος … λαμπερός ήλιος… ανοιξιάτικος.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος – Σίσσυ Νίκα – Στέλιος Νίκας – Ειρήνη Τεν Παπ

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το δρώμενο της αναβίωσης του «χωριάτικου» γάμου με πιπεράτες ατάκες που χάρισαν πολύ γέλιο. Μόλις ολοκληρώθηκε ο γάμος ξεκίνησαν οι παραδοσιακοί χοροί και οι μουσικές. Οι ενδυμασίες ολοκέντητες με ασημένιες λεπτομέρειες οι γαμήλιες και όμορφα χρώματα.

Ακολούθησε το δρώμενο με τον σπορέα που «έσπειρε» καραμέλες στο χώρο της παρέλασης και απαγγέλθηκαν οι στίχοι του κάρου που έσερνε το γαϊδουράκι.

Η παρέλαση των αρμάτων  με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού ενθουσίασε τα θέματα πολλά και ενδιαφέροντα. Γαϊτανάκι από το 1ο Νηπιαγωγείο Μελίκης, Ποδοσφαιριστές και μαζορέτες από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης, Τσιγγάνοι από την ομάδα Ακροβατικής Γυμναστικής Φιλίππου Μελίκης, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελίκης, Master chef από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διαβατού, οι Ξεχαζουμέν, Power of τρελών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαθιάς, οι Μελισσούλες της Πάττυ Παράσχου, Σκιάχτρα και αγρότες από τον Αναπτυξιακό Λαογραφικό Σύλλογο Σταυρού, Φλώροι  από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου, Διάβολοι από τα Αξούριστα του Παλιού Πρόδρομου, Πορτοκάλια από τις Ανεπρόκοπες που μοίραζαν πορτοκαλάδες σε όλους . Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τον Φούρνο με τους μερακλήδες του ρακοκάζανου που μοίραζαν σπανακόπιτες παραδοσιακές στους προσκεκλημένους.

Οι λαγάνες, οι ελιές, οι πίτες και οι φασολάδες καλά κρατούν και το κέφι στα κόκκινα.

Δείτε το βίντεο:

Φώτο: