Μελίκη : Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου – Βίντεο – Φώτο

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Με λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Μελίκη. Οι Μελικιώτες  γιόρτασαν την εξέγερση των Ελλήνων του 1821 εναντίον των Οθωμανών με σκοπό την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, του ελληνικού κράτους που υπάρχει σήμερα.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Το τελετουργικό της ημέρας περιελάμβανε την δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Μετά το πέρας της δοξολογίας τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γεώργιος Μαντζώλας. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, ενώ τον κύκλο των εκδηλώσεων έκλεισε η μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε από το χώρο του Δημαρχείου και κατέληξε μπροστά στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλη από τους συλλόγους, « Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης  και Περιχώρων», « Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακιωτών Μελίκης το «Κωστί». Από πλευράς Δημοτικής Αρχής το παρόν  έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σαρακατσιάνος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης και συγγραφέας Αλέξανδρος Ακριτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Βενιόπουλος, Ισαάκ Χαλκίδης ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελίκης Αποστόλης Λουκανόπουλος κ.α.

Δείτε την Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο βίντεο:

Δείτε την παρέλαση στο βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες στο βίντεο:


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετατρέψτε οποιοδήποτε βίντεο σε φωτογραφίες με το πρόγραμμα Free Video to JPG Converter το οποίο διατίθεται δωρεάν και στα Ελληνικά. Τα video του emvolos.gr κυκλοφορούν σε υψηλή ανάλυση και έτσι θα έχετε άριστης ποιότητας φωτογραφίες.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-Video-to-JPG-Converter.htm