Μελίκη Ημαθίας : Συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας. Δηλώσεις Καμανά, Λιολιόπουλου – βίντεο – φωτο

Σε ρυθμούς συλλογής μπήκε σήμερα Τρίτη 8  Σεπτεμβρίου η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας στην περιοχή της Μελίκης, όπου ήδη κάποιοι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά την καλλιέργεια της εδώ και κάποια χρόνια.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Η βιομηχανική τομάτα είναι μία καλλιέργεια η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε γνωρίσει πεδίο δόξης λαμπρόν, αλλά μετά το κλείσιμο των εργοστασίων τυποποίησης στο νομό η παραγωγή της πήρε την κάτω βόλτα. Η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας είναι μία δύσκολη και απαιτητική από πλευράς εισροών καλλιέργεια την οποία μόνο πολύ καλά οργανωμένοι παραγωγοί μπορούν να υποστηρίξουν.

Η φετινή συγκομιδή ξεκίνησε αρκετά καλά και αν εξαιρέσει κανείς τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα η παραγωγή θα είχε καταγράψει ικανοποιητικά αποτελέσματα για τους καλλιεργητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εποχή της πανδημίας που βιώνουμε όλοι, έθεσε τα προϊόντα τομάτας μεταξύ των ταχύτερα κινουμένων ειδών διατροφής  στην παγκόσμια  αγορά. Στην περιοχή της Ημαθίας η φετινή παραγωγή αναμένεται να περάσει τους 6.000 τόνους,  ενώ παλιά την εποχή της μαζικής καλλιέργειας έφτανε τους 70.000 τόνους.

Στην Ημαθία λειτουργεί ένα εργοστάσιο στην περιοχή του Μακροχωρίου το οποίο μαζεύει σχεδόν όλη την παραγωγή του νομού παράγοντας προϊόντα τομάτας υψηλής διατροφικής αξίας. Δηλώσεις στην κάμερα του emvolos.gr έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργών Αλεξάνδρειας Νίκος Καμανάς και ο παραγωγός Νίκος Λιολιόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

Προηγούμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Φωτιά σε κουζίνα μονοκατοικίας στην Αλεξάνδρεια – βίντεο – φωτο
Επόμενο άρθροΟ Λάζαρος Τσαβδαρίδης στη Βουλή επί του Σχ.Ν Υπ. Υγείας