Μελάς Δημήτριος: Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ν.Δ. – Στο πλευρό της Ημαθίας!

Μελάς Δημήτριος Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ν.Δ .

Γνώστης των αγροτικών θεμάτων σε ανώτατο επίπεδο, πάντα κοντά στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Δημήτρης Μελάς είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά την Ημαθία!

Ο Δημήτρης Μελάς είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., με διδακτορικές σπουδές στην υγιεινή και τεχνολογία γάλακτος και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.
Το 2007 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” και το 2008, Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε).

Από το 2009 ως το 2013 η θητεία του συνεχίστηκε στις Βρυξέλλες ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και ως Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ το 2015 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του ίδιου Υπουργείου ως Υπηρεσιακός Υπουργός.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ευρωπαϊκές και διεθνείς επιτροπές και οργανισμούς, αποτελώντας ένα τεχνοκρατικό στέλεχος με μακρά εμπειρία στην αγροδιατροφική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μελάς Δημήτριος Μελάς Δημήτριος Μελάς Δημήτριος