Η Ελλάδα είναι η μοναδική ίσως χώρα της ΕΕ, που παρουσίασε μείωση στις ποσότητες πρόβειου κρέατος που διατέθηκαν στην αγορά, το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε ποσοστό 4,5% ,γεγονός που δείχνει την παραγωγική υποβάθμιση του κλάδου.
Η επιτροπή διαπίστωσε ότι στη Βουλγαρία, τη Γερμανία και κατά κύριο λόγο στην Ρουμανία, οι σφαγές γίνονται στις εκμεταλλεύσεις, παρά τον μεγάλο αριθμό σφαγείων. Μεγάλη αύξηση στη διαθέσιμη ποσότητα είχαν το Βέλγιο, η Πορτογαλία και ακολουθούν η Ολλανδία, η Ιταλία και η Ιρλανδία.
Το κατσικίσιο κρέας σημείωσε μείωση στο Ην. Βασίλειο.
Οι προβλέψεις της Επιτροπής διαβλέπουν ότι θα υπάρχει σταθερή παραγωγή κατσικίσιου κρέατος αντίστοιχη του 2017 σε όλη την ΕΕ, ενώ αντίθετα αναμένεται μείωση στην παραγωγή πρόβειου κρέατος, που θα κινηθεί στα επίπεδα του 2016.