Μεγάλο το ενδιαφέρον της Κίνας, για το «Κρόκο Κοζάνης». – Της Ειρήνης Αιμονιώτη.

Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

Τέσσερις μέρες έμεινε το κλιμάκιο των εμπειρογνώμων  από τη Κίνα στο χωριό Κρόκος της Κοζάνης.

Αφού παρακολούθησαν τη συγκομιδή του κρόκου Κοζάνης, και έκαναν τους απαραιτήτους ελέγχους, αναχώρησαν σήμερα για τη Κίνα με τον φάκελό τους έτοιμο, να κατατεθεί στο αρμόδιο εθνικό τους τελωνείο.

Οι ελπίδες πολλές, για τη πρώτη εξαγωγή, αφού ο Κρόκος Κοζάνης, παίρνει άριστα στη ποιότητα, αναφέρει αντιπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας.

Το ενδιαφέρον της Κίνας εστιάζεται κυρίως σε ελληνικά προϊόντα, τα οποία έχουν πρώτη ποιότητα, καλή συσκευασία, και σωστό τρόπο εξαγωγής.

Η ποσότητα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού η ποιότητα είναι το πρωτεύον και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει η ελληνική γη. Αυτό είναι και το μεγάλο ατού για τον αναγκαστικό συνεταιρισμό «Κρόκο Κοζάνης» ,γιατί μπορεί και εγγυάται τη καλύτερη ποιότητα.

Η κινέζικη αγορά, έχει επίσης ενδιαφέρον για ελληνικά  φιστίκια, μέλι, κρασί και φρούτα.