Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση σπείρας, που διακινούσε παράνομα μετανάστες – 36 μέλη της έχουν συλληφθεί έως τώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, με την συμμετοχή 200 αστυνομικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ηλείας, για την εξάρθρωση σπείρας που φέρεται να διακινούσε παράνομα μετανάστες και κατάρτιζε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 36 άτομα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πρόκειται για οργάνωση η οποία εμπλέκεται στη διακίνηση τουλάχιστον 2.200 αλλοδαπών, από και προς την Ελλάδα, στην έκδοση πάνω από 2.500 νομιμοποιητικών εγγράφων έναντι χρηματικής αμοιβής και στην κατάρτιση πάνω από 8.000 πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Παράλληλα, έως τώρα, έχουν εντοπιστεί 5 εργαστήρια με πλήθος πλαστών εγγράφων και σύνεργα κατάρτισης αυτών, ενώ βρέθηκαν και 10 διαμερίσματα φιλοξενίας υπό αναχώρηση αλλοδαπών.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί, για τους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστικές πράξεις για την αναχώρησή τους από την Ελλάδα.
Η ΕΛΑΣ έχει ταυτοποιήσει σημεία άφιξης και αναχώρησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ από τα ψηφιακά πειστήρια έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ψηφιακές μήτρες κατασκευής ταυτοτήτων και διαβατηρίων.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Πεντάχρονος πυροβολεί και σκοτώνει τον μικρό του αδελφό, ηλικίας 16 μηνών
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη : «Μια πόλη με πολύ μικρή αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο…»