Μέχρι και τα 12 χρόνια μπορεί να φράσει η καθυστέρηση διάγνωσης της Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας. Εκστρατεία ενημέρωσης για την αφύπνιση των ασθενών

Το 1% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως, εκτιμάται ότι επηρεάζει η διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα και τα συμπτώματά της την καθιστούν ιδιαίτερα δυσάρεστη και επώδυνη, με τεράστιες συνέπειες στην καθημερινότητα των πασχόντων, ενώ μπορεί να συσχετιστούν με άλλα νοσήματα, γι’ αυτό και η διάγνωση καθυστερεί αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέση καθυστέρηση της διάγνωσης είναι 7-8 χρόνια, ενώ έχει αναφερθεί πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 12 χρόνια. Το 58% των ασθενών περιμένουν, κατά μέσο όρο, 2,8 χρόνια πριν επισκεφθούν γιατρό. Οι ασθενείς βλέπουν 5 διαφορετικούς γιατρούς σε περισσότερες από 17 επισκέψεις, μέχρι να λάβουν σωστή διάγνωση.

Πρόκειται για μία χρόνια φλεγμονώδη δερματοπάθεια, δεν οφείλεται σε λοίμωξη και δεν είναι μεταδοτική και εκδηλώνεται με δερματικές βλάβες, όπως οζίδια, αποστήματα και συρίγγια στις πτυχές του σώματος, δηλαδή στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα, στους γλουτούς και στα σημεία κάτω από τους μαστούς, περιοχές όπου υπάρχουν πολλοί ιδρωτοποιοί αδένες. Ο πόνος, η πυόρροια, η δυσοσμία, οι ουλές και οι συνέπειές τους στην κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική ζωή των ασθενών, επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Εκστρατεία ενημέρωσης

Η ανάγκη ενημέρωσης για την Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα είναι άμεση και η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie υλοποιεί ενημερωτική εκστρατεία με στόχο να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πασχόντων, οι οποίοι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό παραμένουν αδιάγνωστοι. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και με το  μήνυμα «Τι σου δίνει χαρά» (#tisoudineixara), εστιάζει στη δυνατότητα που έχουν οι ασθενείς που διαγιγνώσκονται εγκαίρως, να συνεχίσουν να ασκούν τις καθημερινές δραστηριότητές που τους δίνουν χαρά. Παράλληλα, βοηθά τους ασθενείς να εντοπίσουν εγκαίρως τα συμπτώματα της νόσου και τους προτρέπει να επισκεφθούν άμεσα δερματολόγο, κάτι που αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό βήμα προκειμένου οι πάσχοντες να αντιμετωπίσουν τη νόσο και τα συμπτώματά της, δίχως, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, να την κρύβουν.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΙσραήλ-Τουρκία: Το Ισραήλ δεν έχει να πάρει «κανένα» μάθημα ηθικής από την Άγκυρα, απαντά η κυβέρνηση Νετανιάχου στον Ερντογάν
Επόμενο άρθροΕφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον «Άλφα»: «Είναι μια τομή αυτό που έγινε χτες, και μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το αύριο με καλύτερους όρους»