Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας «Κοινωνική Πολιτική με αποτέλεσμα: Οι μεταρρυθμίσεις στην εργασία και την ασφάλιση»

«Κοινωνική Πολιτική με αποτέλεσμα:

Οι μεταρρυθμίσεις στην εργασία και την ασφάλιση»

«Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία με θέμα “Κοινωνική Πολιτική με αποτέλεσμα: Οι μεταρρυθμίσεις στην εργασία και την ασφάλιση” με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνο Τσακλόγλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκατοντάδες πολίτες και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και ο Επικεφαλής του θεματικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΝΔ Σπύρος Σταθούλης.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του: «Λένε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι ότι διαχειρίστηκε τις περισσότερες και μεγαλύτερες κρίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εγώ θα πω ότι είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα επιτεύγματα. Γιατί πράγματι, ποτέ ξανά στη χώρα μας δεν συνέβησαν τόσα πολλά ταυτοχρόνως, τόσο μεγάλα και τόσο δύσκολα και μάλιστα από την αρχή σχεδόν μιας κυβερνητικής θητείας. Όλα αυτά επηρέασαν την καθημερινότητα και τις ζωές μας, αλλά σίγουρα ο τρόπος διαχείρισης των κρίσεων δικαίωσε αυτούς που εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία το 2019.

Το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της Κυβέρνησης είναι ότι κατάφερε μέσα από την πολιτική της, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς υπερβολές, να αποκαταστήσει ψέματα και παθογένειες πολλών δεκαετιών. Σήμερα δεν θα σας μιλήσω τόσο ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, παρότι αποτελεί τεράστια τιμή για εμένα να σας απευθύνω τον λόγο από αυτή τη θέση, ούτε και ως δικηγόρος που από το 2010 ως ασκούμενος και μετέπειτα από το 2013 έχοντας κάνει έναρξη επαγγέλματος, ταλαιπωρήθηκα όπως και πολλοί ακόμα άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες με ένα κοινωνικό κράτος το οποίο το «ψάχναμε» για να το βρούμε.

Θα σας μιλήσω ως ένας ακόμη από τους πολλούς εκπροσώπους μιας γενιάς που μεγάλωσε με ψέματα. Μας “έμαθαν” ότι ο χώρος της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς και όσοι τον εκπροσωπούν, βρίσκονται κοντά στη νέα γενιά. Δεν το είδαμε αυτό όμως όταν οι κύριοι αυτοί ήρθαν στην εξουσία. Η πρώτη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους νέους ανθρώπους έγινε πράξη πριν από λίγα χρόνια από αυτήν την Κυβέρνηση.

Μεγαλώνοντας, αυτό που μας έλεγαν είναι ότι ο δικός τους πολιτικός χώρος είναι κοντά στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους συνταξιούχους. Θυμάστε όμως πολύ καλά πόσες φορές τους έβγαλαν στους δρόμους. Τους εργαλειοποίησαν και τους εκμεταλλεύτηκαν.

Αυτοί που από την μία έβγαλαν του συνταξιούχους στο δρόμο, ήταν οι ίδιοι που συσσώρευσαν ένα εκατομμύριο εκκρεμείς συντάξεις. Έφτασαν στο σημείο η γενιά που μας μεγάλωσε και μεγάλωσε και η ίδια στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, να περιμένει τρία ή και παραπάνω χρόνια για να πάρει τη σύνταξή της.

Μία Κυβέρνηση η οποία παράλληλα έχει κληθεί να διαχειριστεί τόσες κρίσεις κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να κάνει το ελάχιστο, που δυστυχώς στην χώρα μας μέχρι τώρα δεν ήταν αυτονόητο: Να αποδίδει τις συντάξεις σε έναν ή δύο μήνες. Και να κλείνει παραπάνω από το 90% των ετήσιων εκκρεμοτήτων εντός της χρονιάς που διανύει.

Για όλα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, δεν φοβόμαστε το διάλογο, ούτε το να κάνουμε εποικοδομητική κριτική στο έργο μας και θέλουμε να προβάλουμε το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας. Όχι λόγω κομματικού καθήκοντος, αλλά ως καθήκον απέναντι στην χώρα».

Ακολούθησαν δύο επιμέρους συζητήσεις. Στην πρώτη ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου, απάντησε στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Φιλιππίδη μιλώντας για ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει το Υπουργείο ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική, με απτά αποτελέσματα.  Οι πολιτικές μας έχουν στο επίκεντρο τους τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τα ΑΜΕΑ και τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας.  Στο πεδίο των κοινωνικών ασφαλίσεων, εκτός από το τιτάνιο έργο της επίλυσης του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, κατά τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει γίνει και σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο.  Τόσο με την μεγάλη τομή της εισαγωγής της κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης, όσο και με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην ενιαιοποίηση και τον εξορθολογισμό αποσπασματικών και κατακερματισμένων κανόνων του ασφαλιστικού μας συστήματος”.

Ακολούθησε η συζήτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο Υπουργός τόνισε όσα έχει πετύχει το Υπουργείο για την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων, αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Με συστηματική δουλειά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπηρετούμε καθημερινά τις ανάγκες των πολλών και κυρίως των ανυπεράσπιστων πολιτών. Η δουλειά που έχει γίνει είναι σημαντική. Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εκδίδοντας 470.000 συντάξεις σε 22 μήνες και μειώνοντας τον μέσο χρόνο αναμονής έκδοσης μιας σύνταξης στους 2 μήνες από 18 μήνες που απαιτούνταν το 2019. Βελτιώσαμε αισθητά την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την λειτουργία του 1555 όπου μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια απαντημένες κλήσεις πολιτών, δίνοντας τέλος στο χάος των κατεβασμένων τηλεφώνων. Θεσπίσαμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ως ένα επιπλέον ισχυρό εργαλείο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και παράλληλα αναβαθμίσαμε την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή. Μέσα από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της ΔΥΠΑ δίνουμε ευκαιρίες στους ανέργους για απασχόληση και επαγγελματική σταδιοδρομία με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει πέσει στο 11,6%. Ενώ ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου και σταδιακά μέχρι τις αρχές του νέου έτους, το 94,6% των συνταξιούχων θα δουν – έπειτα από πολλά χρόνια- μόνιμες αυξήσεις στις αποδοχές τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι η παράταξη των πολλών. Αυτήν την βασική μας αρχή προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη στο Υπουργείο Εργασίας και αυτό το έργο παραδίδουμε σε όλους τους πολίτες. Χωρίς να τάζουμε πράγματα που δεν μπορούμε να δώσουμε κάνοντας τους φιλολαϊκούς με δανεικά. Και χωρίς να δίνουμε υποσχέσεις αριστερά και δεξιά που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε. Αυτό μας διαφέρει από τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς. Και στον ίδιο δρόμο θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές”.

Στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- το παρών ο Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος οι Γενικές Γραμματείες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ελένη Γιώτη, Καλυψώ Γούλα, Παυλίνα Καρασιώτου και Άννα Στρατινάκη, ο Διοικητής ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, ο Διοικητής ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος και ο Διοικητής ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ενώ το συντονισμό ανέλαβε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Κωνσταντίνα Κόλλια.»

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Η Κυβέρνηση χαϊδεύει τους ισχυρούς και δίνει επιδόματα φιλανθρωπίας στους αδύναμους»
Επόμενο άρθροΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ