Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, εμφανίζονται χωρίς διακρίσεις! – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Μαύρους κύκλους, κάτω από τα μάτια μπορεί να αποκτήσει ο καθένας μας, μπορούν να εμφανιστούν σε όλους, άντρες και γυναίκες, κάνοντάς το βλέμμα μας να δείχνει κουρασμένο, άτονο και το πρόσωπο μας γερασμένο. Ξέρουμε τι τους προκαλεί πως θεραπεύονται ή πως θα τους καλύψουμε σωστά με μακιγιάζ;

μαρια αλιμπερτι1
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Φυσικά όλοι πιστεύουμε πως η έλλειψη ύπνου συνδέεται άμεσα με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια γιατί σίγουρα είναι πολλές είναι οι φορές που ξυπνάμε χωρίς να έχουμε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ και τα μάτια μας συνοδεύονται από μαύρες σκιές.

Οι λόγοι που μπορούν να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι στο πρόσωπό μας μπορεί να είναι πολλοί, με πρωταγωνιστές την κούραση και την αυπνία.

 Όμως μία αιτία είναι η ρινική συμφόρηση, που προκαλεί δια πλάτυνση και πιο σκούρο χρώμα στις φλέβες της περιοχής των ματιών, ενώ οι περισσότερες μορφές αλλεργίας συμβάλλουν στην δημιουργία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, όπως στη γύρη, στη σκόνη, στο τρίχωμα των ζώων ή σε κάποιες τροφές. Στην περίπτωση αυτή το τρίψιμο των ματιών επιδεινώνει την μαύρη εμφάνιση του δέρματος κάτω από τα μάτια, που μπορεί να δημιουργήσει χρόνιες δερματοπάθειες όπως το έκζεμα.

Μεγαλώνοντας το δέρμα κάτω από τα μάτια γίνεται πιο λεπτό και πιο ευάλωτο στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία έτσι η έκθεση στον προκαλεί βλάβες στο δέρμα. Το κάπνισμα, επιδεινώνει το πρόβλημα, ξηραίνει το δέρμα και το αδυνατίζει ακόμη περισσότερο.

Η κατακράτηση υγρών είναι μια άλλη αιτία μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, ενώ η κληρονομικότητα και η οικογενειακή προδιάθεση, είναι μια σοβαρή αιτία.

Οι επιστήμονες μας προειδοποιούν πως «Η εμφάνιση μαύρων κύκλων προκαλείται όταν έχουμε άγχος, κόπωση, συναισθηματικό στρες, ή αφυδάτωση, με αποτέλεσμα να  διαταράσσεται η υγιής κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας πιο λεπτή την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια».

Επειδή οι μαύροι κύκλοι μπορεί να συνδέονται με προβλήματα στα νεφρά αλλά και σε άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας καλό θα ήταν να δείτε ένα γιατρό.

Υπάρχουν κάποιες λύσεις για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους: κάτω από τα μάτια.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, με κρέμες που περιέχουν βιταμίνες C ή Κ, και αντηλιακές κρέμες ψηλού δείκτη προστασίας.

Μπορούμε με ένα καλό  μακιγιάζ με concealer κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας, να σκεπάσουμε με αυτό τους μαύρους κύκλους αφού το εφαρμόσουμε στο δέρμα πάνω από την κρέμα ματιών.

Ένα τσαγάκι ρόφημα είναι θαυματουργό ιδιαίτερα το χρησιμοποιημένο φακελάκι, αν το βάλουμε στο ψυγείο να κρυώσει, και μετά κάνουμε κομπρέσες στα μάτια για λίγα λεπτά, καταπολεμά τη φλεγμονή, μειώνοντας το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους και φυσικά φοράμε πάντα γυαλιά ηλίου, που φιλτράρουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

Κοιμόμαστε καλά, αποφεύγουμε το κάπνισμα κάνουμε διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και χωρίς αλάτι, διατηρούμε την καλή κατάσταση ενυδάτωσης του οργανισμού και του δέρματος και κάνουμε τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο ιατρικό τσεκάπ.

Προηγούμενο άρθροΠέφτει κι άλλο η τιμή του γάλακτος στην Ευρώπη – Της Ειρήνης Αιμονιώτη
Επόμενο άρθροEορτή μνήμης του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου – Προστάτης του Ελληνικού Στρατού