Μάριος Μαρκόπουλος: 30οι Πανελλήνιοι Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων

Με εξαιρετική επιτυχία και συγκομιδή μεταλλίων επέστρεψε από τους 30ους Πανελλήνιους
Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων ο Μάριος Μαρκόπουλος, αθλητής του
Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών.

Κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε και συγκέντρωσε 4 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο. Επίσης, πέτυχε τα όρια πρόκρισης για τους 10ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες και αναμένει με αγωνία την κλήση του στην Εθνική ομάδα που θα αντιπροσωπεύσει την χώρα μας.

Οι Πανελλήνιοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν 21-24 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα και την οργανωτική επίβλεψη της νεοσύστατης Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων. Συμμετείχαν περίπου 80 αθλητές από όλη την Ελλάδα και αντιπροσωπευτική ομάδα από την Κύπρο.

Μάριος ΜαρκόπουλοςΤην Πέμπτη 22/2/2018 έγινε το άθλημα του bowling όπου ο Μάριος κατέκτησε την πρωτιά
και το χρυσό μετάλλιο σε αγώνες 3 παιχνιδιών στο ατομικό (544 κορίνες) και στο διπλό (1005 κορίνες) με συμπαίκτη τον Μιχάλη Ελ Λατίφ.

Την Παρασκευή 23/2/2018 σειρά είχε ο στίβος. Εκεί συμμετείχε για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 100μ. και με έντονη αγωνία καθώς ένα μικρό πρόβλημα στο τετρακέφαλο
πήγε πίσω την προπόνησή του τις τελευταίες εβδομάδες. Παρ ‘όλα αυτά έκανε εξαιρετικό χρόνο και πήρε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 14’’80.

Το Σάββατο 24/2/2018 το πρόγραμμα έκλεισε με την επιτραπέζια αντισφαίριση όπου συνέχισε με το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και με το χάλκινο στο διπλό με συμπαίκτη τον Θανάση Αναχουρλή.

Τέλος, να σημειώσουμε πως συγκέντρωσε τα περισσότερα μετάλλια από κάθε αθλητή που συμμετείχε στους αγώνες.

Ο Μάριος Μαρκόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδας από το 2006 μέχρι σήμερα, χρυσός στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων 2006, 2008, 2012, 2014, 2016, αργυρός στους ίδιους αγώνες το 2006, 2008, 2010, 2012 και χάλκινος το 2008,2016

Μάριος Μαρκόπουλος 2Προσπαθεί μέσω του αθλητισμού να διατηρηθεί σε μια καλή φυσική κατάσταση που βοηθά στην ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια που υποβάλλεται
σε αιμοκάθαρση. Επίσης, μέσω του αθλητισμού προβάλει την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων,
ενός Δώρου Ζωής προς όλους όσους το χρειάζονται!

Ο Μάριος ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ τους προπονητές του Ευθύμη Αμερικάνο (επιτραπέζια αντισφαίριση), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος), Παύλο Κεχαγιά (bowling), που του προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών, τη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης Mesogeios, τον Σκλαβενίτη, την Interamerican, την Saucony, την Aegean Airlines και τις Μινωϊκές Γραμμές για την υποστήριξή τους στις μετακινήσεις του.

Παρακολουθήστε την προσπάθειά του μέσα από την σελίδα του στο facebook:
Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος

Προηγούμενο άρθροΗμαθία: Συμμετοχή του Μ. Σ. “Η ΜΙΕΖΑ” Κοπανού στο 21ο Φεστιβάλ παιδικών χωρών
Επόμενο άρθροΚίτρινα ποδήλατα & Γιώργος Γελαράκης «Το νήμα»