Μαντάς σε Καρνέση για “Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη” και αντιπλημμυρικά Καλαμάτας

Ομαλά εξελίσσεται η πορεία της υλοποίησης του διαγωνισμού για τον οδικό άξονα “Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη” με την διαδικασία των απαλλοτριώσεων να έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Καρνέση.

Όπως ενημέρωσε τον βουλευτή ο κ. Καρνέσης, για τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων έχει πραγματοποιηθεί δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων και η διαδικασία προχωρά με κανονικούς ρυθμούς χωρίς καθυστερήσεις. Παράλληλα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές επιμετρήσεις, έτσι ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η κήρυξη των απαλλοτριώσεων και να ολοκληρωθεί αυτό το σκέλος του έργου. Επίσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία κήρυξης οριστικού αναδόχου που θα αναλάβει την υλοποίηση των εργασιών για το έργο, το οποίο παραμένει σταθερά εντός χρονοδιαγράμματος και ψηλά στις προτεραιότητες από την πλευρά του υπουργείου.

Ο κ. Μαντάς είχε επίσης τη δυνατότητα να συζητήσει με τον κ. Καρνέση για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την παράκαμψη της Πύλου. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, μόλις προκύψει οριστικός ανάδοχος για το συνολικό έργο και κατά τη διάρκεια της εκπόνησης των τελικών μελετών, το υπουργείο προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση να εξεταστούν τότε και σε λεπτομέρεια όλες οι διαθέσιμες επιλογές για την κατασκευή του τμήματος αυτού και μετά να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μέχρι την ολοκλήρωση του σκέλους της κατασκευής του νέου δρόμου, θα έχει οριστικοποιηθεί και το τι μέλλει γενέσθαι και για το συγκεκριμένο τμήμα, έτσι ώστε το έργο να είναι πλήρες κατά τη τελική παράδοσή του στην κυκλοφορία.

«Αντιπλημμυρικά έργα Καλαμάτας – Κόμβος Μελιγαλά»

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του βουλευτή και του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών ήταν αφενός η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων Καλαμάτας, αφετέρου η δυνατότητα κατασκευής του κόμβου Μελιγαλά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου του ΜΟΡΕΑ μεταξύ Τσακώνας και Καλαμάτας. Όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά Καλαμάτας, ο κ. Καρνέσης ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου έχει ήδη αποστείλει προς γνωμοδότηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), αναμένοντας τις παρατηρήσεις και την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία από την Περιφέρεια, το υπουργείο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσει στη διαδικασία για την υλοποίηση και αυτού του έργου.

Τέλος όσον αφορά στον κόμβο Μελιγαλά, ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξει το τοπικό αίτημα, τονίζοντας ότι η κατασκευή του κόμβου αναμένεται να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την οδική κυκλοφορία στην περιοχή. Από την πλευρά του ο κ. Καρνέσης σημείωσε ότι το υπουργείο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το συγκεκριμένο αίτημα και διερευνούνται τρόπο υλοποίησής του, ενδεχομένως σε συνδυασμό με άλλα έργα που κατασκευάζονται ή πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο άρθροΤο ΕΛ.Α στην ΕΣΗΕΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου
Επόμενο άρθροΝΔ προς ΚΙΝ.ΑΛ: “Από ανέξοδες υποσχέσεις και δήθεν εύκολες λύσεις έχουν χορτάσει, νοικοκυριά και επιχειρήσεις”