Μαντάς: Εξαίρεση από το άνοιγμα καταστημάτων στις 10 για τις επαρχιακές πόλεις.

Την εξαίρεση της Καλαμάτας και άλλων επαρχιακών πόλεων από το μέτρο έναρξης του λιανεμπορίου στις 10:00 για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με Αναφορά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Με την παρέμβασή του ο κ. Μαντάς συντάσσεται με το αίτημα 18 Εμπορικών Συλλόγων της χώρας, με το οποίο ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία από την πολιτεία όσον αφορά στην ώρα που μπορούν να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα στις επαρχιακές πόλεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο βουλευτής στην Αναφορά του, «είναι γεγονός ότι σε πολλούς από τους επαρχιακούς δήμους και σε αντίθεση με τους μεγάλους δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ελάχιστοι πολίτες χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού». Σύμφωνα τόσο με τον βουλευτή όσο και με τους Εμπορικούς Συλλόγους, λόγω της περιορισμένης χρήσης των ΜΜΜ στις επαρχιακές πόλεις, δεν υφίσταται επιπλέον κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού λόγω του συγχρωτισμού κατά τη μετάβαση και αποχώρηση από την εργασία, ώστε να είναι αναγκαίο το μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων στις 10:00.

Παράλληλα ο κ. Μαντάς τονίζει ότι πολλές από τις τοπικές αγορές των επαρχιακών δήμων «καλύπτουν τις αγοραστικές ανάγκες και των κατοίκων των γύρω περιοχών, των διαφόρων κωμοπόλεων και χωριών, οι οποίοι εξυπηρετούνται ιδιαίτερα να πραγματοποιούν τις αγορές τους νωρίς το πρωί και πλέον δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα». Τέλος αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση, η οποία είναι υποχρεωμένη διαρκώς να ισορροπεί ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των περιοριστικών μέτρων για την κοινωνία και την οικονομία, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να εφαρμόσει μια περισσότερη ευέλικτη πολιτική και να ικανοποιήσει το αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων.

Προηγούμενο άρθροΓ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Εντυπωσιακή νίκη της ομάδας γυναικών ενάντια στους Πάνθηρες Κοζάνης
Επόμενο άρθροΚυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου 16/12/2021