Μακαρονάδα με ντοματίνια και κάπαρη – Νόστιμο και καλοκαιρινό

Γράφει η Σίσσυ Νίκα Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Στο πρόσφατο ταξίδι μου στα Χανιά, απόλαυσα πραγματικά την περίφημη μακαρονάδα του φίλου μου, Σπύρου Μαμαλουκάκη, γνωστού πλαστικού χειρουργού. Τέλεια αρμονία υλικών, χρωμάτων και αρωμάτων. Η γεύση ανεβαστική και καλοκαιρινή.

Ο Σπύρος άλλωστε γνωρίζει καλά τι σημαίνει αρμονία και τελειότητα.

Μακαρονάδα με ντοματίνια και κάπαρη

Από τον Σπύρο Μαμαλουκάκη, Χανιά

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια

Ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου

500 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα

2 κ.σ. κάπαρη

1 λίτρο ζωμός κότας

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα μακαρόνια.

Τα βράζουμε  σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για να γίνουν al dente.

Τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 3 λεπτά.

Ξεπλένουμε την κάπαρη με μπόλικο νερό.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την κάπαρη  και συνεχίζουμε το

 σοτάρισμα για 5 λεπτά

Προσθέτουμε το ζωμό κότας και βράζουμε, σε δυνατή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο ένα τέταρτο.

Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια, το πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε λίγο μέχρι να απορροφηθεί  η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με πιπέρι ή το αγαπημένο μας τυρί.