Μ. Συρεγγέλα: Υλοποιούμε πολιτικές για τη στήριξη των νέων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την ενίσχυση, τη στήριξη των νέων και των οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού, παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα: «Η Eurobank στον Ν. Έβρου: Δημογραφικό, Επενδύσεις και Τοπική Ανάπτυξη».

Όπως τόνισε η κ. Συρεγγέλα, «η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, για να μπει φρένο στη μείωση του πληθυσμού της χώρας. Υλοποιούμε πολιτικές για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη στήριξη της γυναικείας εργασίας. Έχουμε σχεδιάσει και προωθούμε νέα στεγαστική πολιτική. Είμαστε στην πράξη δίπλα στα νέα ζευγάρια και στις οικογένειες».

Αναφερόμενη στις ακριτικές περιοχές, η υφυπουργός υπογράμμισε: «Δίνουμε έμφαση σε πολιτικές για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών και καταβάλλουμε προσπάθειες για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, έχουμε προσελκύσει πολλές σημαντικές επενδύσεις, μεταξύ άλλων, στην έρευνα, την καινοτομία, την ενέργεια, τον τουρισμό και την αγροδιατροφή».

Επιπλέον, η κ. Συρεγγέλα σημείωσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέδειξε τον πολύ κομβικό ρόλο της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει περισσότερα από 360 έργα και θέτει μακροπρόθεσμους στόχους για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το 2030. Στόχος των προγραμμάτων της κυβέρνησης στις ακριτικές περιοχές είναι η αναβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας των περιοχών, η ανάπτυξη της οικονομίας και η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αλεξανδρούπολη, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υφυπουργός μετέβη και στην έκθεση φωτογραφίας για την έμφυλη βία, που διοργάνωσε το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην αίθουσα αναμονής του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Η κ. Συρεγγέλα συνεχάρη τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου γι’ αυτή την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας ότι οι δράσεις ενημέρωσης για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία είναι αναγκαίες, για να ευαισθητοποιούν όλους τους πολίτες για το σοβαρό, διαχρονικό πρόβλημα της βίας και συμπλήρωσε: «Όλοι και όλες μαζί ενωμένοι μπορούμε να σπάσουμε τον κύκλο της βίας και να δημιουργήσουμε μία κοινωνία ουσιαστικής ισότητας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα Δίκτυα Δομών, που περιλαμβάνει την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 Ξενώνες Φιλοξενίας.

«Είμαστε δίπλα σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας. Τις στηρίζουμε, για να ξεφύγουν από το κακοποιητικό περιβάλλον και να σταθούν στα πόδια τους. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας», κατέληξε η κ. Συρεγγέλα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροLife: Ο Τομ Χανκς λέει ότι«κανείς δεν συζητά» για μία από τις καλύτερες ταινίες του
Επόμενο άρθροΔΕΣΦΑ: Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου το 2022