Λύκειο Πλατέος – Κορυφής: Με την Γ’ Λυκείου ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία του – Δηλώσεις Διευθύντριας

«Ποδαρικό» στο Λύκειο Πλατέος-Κορυφής έκαναν σήμερα οι μαθητές της Γ’ λυκείου, που επέστρεψαν στα  θρανία τους μετά την αναστολή λειτουργίας των μαθημάτων στις 11 Μαρτίου 2020, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Η λειτουργία του σχολείου  δεν θυμίζει τις συνηθισμένες εικόνες μίας «πρώτης ημέρας στο σχολείο», αφού η λειτουργία των σχολικών μονάδων περνάει πλέον από… πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαπερνά όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής και μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες, προκειμένου η επιστροφή στην όποια κανονικότητα επιτρέπουν οι συνθήκες, να γίνει το δυνατόν ομαλότερα. Όπως μας δήλωσε η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας Γεωργία Παπαποστόλου το σχολείο λειτούργησε χωρίς προβλήματα με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να δηλώνουν παρών στην επανεκκίνηση της σχολικής χρονιάς , ενώ η λήξη του σχολικού έτους θα γίνει στις 12 Ιουνίου.

Όλες οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, ενώ υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αντισηπτικών σε όλες τους χώρους του σχολείου. Οι χώροι καθαρίζονται σχολαστικά από καθαρίστριες καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας, ενώ ξεκίνησαν επαναλήψεις στην μειωμένη ύλη των πανελληνίων εξετάσεων. Τέλος οι πανελλήνιες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, ενώ δεν θα υπάρχουν προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ Λυκείου και οι μαθητές θα προάγονται ή όχι με τον προφορικό βαθμό.

Δείτε τις δηλώσεις της Διευθύντριας κ. Γεωργίας Παπαποστόλου στο βίντεο:

Φωτογραφίες: