Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”

Η Θεατρική ομάδα «Θέρως» της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας «ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ» διοργανώνει βιωματικό θεατρικό σεμινάριο με τίτλο  – ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – 

Όταν το θεατρικό παιχνίδι γίνεται μέσω έκφρασης και επικοινωνίας…

Όταν μετουσιώνεται σε οδό προς την αυτογνωσία και την ενσυναίσθηση….

Όταν αξιοποιείται ως μέσω εκπαιδευτικής και κοινωνικής παρέμβασης…

Όταν γεφυρώνει ανθρώπινες σχέσεις δίχως αποκλίσεις…

Τότε γίνονται «θαύματα».

Η συγκεκριμένη δράση οπλίζεται με όλα τα παραπάνω, αξιοποιεί θεατρικά εργαλεία και αποδεικνύει την πολύπλευρη δυναμική του θεατρικού παιχνιδιού. Κοινωνοί της δράσης θα είναι τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Θέρως» και ενήλικες με νοητική, σωματική, ψυχική αναπηρία, εκπαιδευόμενοι του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης».

Αφού γίνει μια πρώτη – σε θεωρητικό πλαίσιο – παρουσίαση της σχέσης θεατρικού παιχνιδιού και ΑμεΑ, στη συνέχεια αυτή θα πάρει σάρκα και οστά και θα παρουσιαστεί βιωματικά από όλους τους μετέχοντες της δράσης.

Το θεατρικό παιχνίδι θα έρθει να μας θυμίσει πως το θέατρο, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, η εργασία, η κοινωνία…. η ζωή….. είναι για όλους.

Υπεύθυνες σεμιναρίου :  Αντωνίου Χρύσα, Κυροπούλου Μαρία

Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία το ΚΔΗΦ Α.μ.Ε.Α «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και ιδιαίτερα τα ίδια τα παιδιά για την συμμετοχή τους, τους εκπαιδευτικούς του κέντρου αλλά και το διοικητικό συμβούλιο.

Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “Κινηματόδρασις”

Προηγούμενο άρθροΗ Φωνή στους Πολίτες
Επόμενο άρθροΕφαρμογή Θερμιδομετρητής